MIKÄ KEINOKSI VIRUKSEN LEVIÄMISTÄ JA MUTATOITUMISTA VASTAAN ?

Vessin kommentti Hs 271121

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008432741.html

Maailma yritti estää v. 2020 ensimmäisen aallon leviämistä, samaten delta variantin. Nämä ovat toivottomia rimpuiluja, koska viruksista vain tulee nykymaailmassa joka tapauksessa globaaleja.

Leviämisen tehokkuutta kuvaa se, että lennoilla yli 10 %:lla on jo virus mukanaan.

Uudet variantit jättävät rokotteet jälkeensä, koska viruksen ominaisuuksiin vaan kuuluu mutatoitua jatkuvasti. Näinhän tapahtuu influenssavirustenkin kohdalla jatkuvasti.

Ainut keino on antaa viruksen levitä ja muodostaa väestöön laumasuoja ja sen kanssa yhdessä auttaa ihmisiä nostamaan immuniteettiään vakavien tapausten vähentämiseksi.

Suomessa yli 1300:sta kuolleesta vain 200 on alle 70 v ja keski-ikä on 84 v. Ts. virus tappaa vain ihmiset, jotka ikänsä tai perussairauksiensa, ylipainon ynnä muun syyn takia ovat menettäneet vastustuskykyään.

Pahin viruspandemiamme, espanjan tauti tappoi n. 30.000 Suomessa. Senkin aikana, samoin kuin koronan aikana, hyvin vähän ketään kuoli kesäisin. Myös influenssat häviävät kesiksi.

Nämä vinkit antavat meille keinot taistella viruksia vastaan eli kunnolliset immuunielintavat (hyvä uni, liikunta ravinto- ja kuitutiheä ruoka, tulehdusten ja stressin välttäminen) ja erityisesti kesäaikaisen D-vitamiinin taso (yli 100 nmol/l) kehossa. Useimmilla näitä ole vaikea toteuttaa.