MIKÄ KORONAPOLITIIKASSA MENI PIELEEN

Vessin kommentti HS 30222

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008583089.html

Toivottavasti pandemian jälkeen tehdään viileä, puolueeton ja kriittinen analyysi mitä tehtiin oikein ja väärin.

Koetusta pitäisi yrittää oppia.

Itse olen erittäin pettynyt isänmaani koronapolitiikkaan, jossa päättämässä istuivat rajoitushaukat ja studioissa kysymyksiin vastailivat ja vastailevat jatkuvasti samanmieliset ihmiset.

Jopa media rajoittaa jatkuvasti erilaisia mielipiteitä ja keskustelua.

On annettu kuva, että ongelma pyörii vain rokotteiden ympärillä, vaikka eri maiden sairastumistilastot kertovat muuta ja rajoituksista aiheutuvat jättimäiset haitat eri väestöryhmille sivuutetaan vaivatta.

Itse olen menettänyt luottamukseni suomalaisen yhteiskunnan avarakatseisuuteen.

Missään vaiheessa ihmisen luontaiseen ja alkuperäiseen asuinpaikkaan (Afrikka) kuulunutta korkeaa ja siten suojaavaa D-vitamiinia ei otettu keinovalikoimaan mukaan, vaikka juuri kesiksi pandemia laantuu ja D:hen liittyvä biokemia ja kokemukset ovat kiistattomat. Selvästi D-vitamiini keinona ei sovi määrätyille piireille.

Maskien monista haittavaikutuksistakaan ei saa mainita eikä siitä, että tutkimusnäyttö maskien tehottomuudesta on paljon jykevämpää kuin niiden tehosta. Myös rokotteiden haittavaikutuksista puhutaan ja tilastoidaan hyvin vähän ja selvästi puutteellisesti.

Lasten, nuorten ja vanhusten rajoituksista aiheutuvasta yksinäisyydestä ja masennuksesta ei ole saanut puhua, eikä niistä esitetä tilastoja.

Hankalan pandemian käsittelyn ja hoitopolitiikan virheet ovat synnyttäneet huomattavan kritiikkiryhmän yhteiskuntaan joka maahan. Asiallisia kysymyksiä kysyviä leimataan ja nimitellään.

Kirjoittajan mukaan olemme valmiit kapeakatseisuudessamme toistamaan samat virheet, mihin valitettavasti myös itse uskon.