MIKÄ PARASTA IHON HOITOA?

Vessin kommentti Hs 241120

Linkki artikkeliin 

Jutusta puuttuivat tehokkaimmat ihonhoitokeinot:

Suoliston hoito.
Huono suoliston mikrobikanta näkyy useimmiten finneinä ja muina oireina. Ruuassa ei ole tarpeeksi kuitua tai suolistossa on yliherkkyyksiä aiheutuva tulehdus. 

Liikunta.
Iho kehon suurimpana elimenä tarvitsee paljon verta ja imunestettä (jotka kuljettavat ravinteita ja poistavat kuonat) ja siis nestekiertoa, jota liikunta lisää.

Runsaasti ravinteita.
Tyypillinen nykyinen makeis-eines-roskaruoka ei sisällä läheskään riittävästi ravinteita ihollekaan. Moni ravinne jää vajaaksi.

Ilma ja vapaus.
Useimmat hautovat ihoaan liikaa vaatteilla. Jatkuva suojaaminen ohentaa ihoa ja siis heikentää sitä. Ihoa voi myös harjoittaa vahvemmaksi ja elinvoimaisemmaksi altistamalla se lämpötilan ja ilman vaihteluille. Tämä myös tehostaa ihon aineenvaihduntajärjestelmiä. Mm hautovat alusvaatteet ovat iholle huonoja. Parasta on jopa välttää alusvaatteita ja olla ilmavissa vaatteissa, koska sisätilat ovat kuitenkin aina lämpimät ja iholle on hyväksi sopeutua lyhytaikaisiin viileisiin jaksoihin ulkona.              

Vaatteista suuri osa myös enemmän tai vähemmän puristaa ihoa, mikä on huonointa ihonhoitoa, koska se estää terveet virtaukset. Kaikki vaatteet, jotka jättävät puristejälkiä tai puristavat lantiolta, ovat huonoja vaatteita.

Valitettavasti useimmat lankeavat markkina-ansaan ja tuhlaavat rahaa ja aikaa kalliisiin tehottomiin ja jopa epäterveellisiin ihokemikaaleihin. Kemikaaleissa on hyvin yleisenä ainesosana mm. ftalaatteja, jotka ovat hormonihäiritsijöitä ja siis pahasti terveyttä nakertavia.