MIKÄ PARASTA SUHTAUTUMISTA KORONAAN?

Vessin kommentti Hs 81220

Linkki artikkeliin

Koskelan seniorikodissa tapahtunut koronan leviäminen on osoitus siitä, miten vaikeaa leviämisen välttäminen on, vaikka asialla ovat koulutetut hoitajat, noudattavat äärimmäisiä hygieniakäytäntöjä, he osaavat olla varuillaan ja heillä on erittäin hyvät suojavarusteet.

Espanjassa kuoli keväällä 5900 sairaanhoidon koronapotilaita hoitavaa sairaanhoidon ammattilaista (hoitajia ja lääkäreitä), vaikka he olivat varovaisia, heillä oli kaikki varusteet ja koulutus. Moninkertainen määrä tietenkin sairastui.

Miten THL ja hallitus voivat kuvitella, että tavalliset kansalaiset, jotka koettavat elää omaa elämäänsä tässä yhteistyön yhteiskunnassa, voisivat välttää altistumasta, kun ammattilaisetkaan eivät siihen pysty. Samaten emme pysty välttämään altistumista influenssaviruksillekaan.

Voisimme välttää altistumisen, jos tuomitsemme itsemme jatkuvaan lock-downiin and istumme vain kotona eristyksissä, kuten koronasta eniten säikähtäneet ja arvostelukyvyttömät haluavat.

Tässä ei kuitenkaan ole mitään järkeä, koska elämän pitää jatkua, työt pitää tehdä, liikuntaa ja kulttuuria harrastaa ja talouden pitää pyöriä. 

Kansan D-vitamiinitasot ovat laskussa ja sitä lisäravinteena syömättömien infektioherkkyys vain pahenee talven mittaan rusketusta tuottavaan kevätaurinkoon asti.

Rokotteet vähentävät infektoitumista, mutta eivät ratkaise ongelmaa kuten eivät myöskään seurantojen mukaan hyvin vähämerkitykselliset maskit.

Järkevin vaihtoehto on, että yhteiskunnan toiminnat avataan ennen kuin tulee suuria vahinkoja, ihmiset kannustetaan ja opetetaan nostamaan omaa vastustuskykyään D-vitamiinilla ja muilla koetuilla keinoilla.

Riskiryhmäläisten oma asia on suojella itseään niin hyvin kuin haluavat.  Monet heistäkään eivät halua lukittautua kotiinsa riskien uhallakaan.

SarsCovid19 virus tulee olemaan kanssamme tulevaisuudessa, mihin on parasta totuttautua jo nyt.