MIKSI JA MILLAISET SANDAALIT TEHOKÄYTTÖÖN

Vessin täydentävä kommentti Hs 150719

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006171814.html

Vastoin yleisiä luuloja laadukkaat sandaalit ovat hyvä kenkämyös ympärivuotiseen käyttöön.

Jalan hautominen kengällä ja sukalla kasvattaa jalan alueella epäedullista luonnotonta bakteeriflooraa. Siksi jalat haisevat.
        Sukattomuus on parasta, koska sukat hautovat, kiristävät ja heikentävät nestevirtailuja eli samalla kudosten terveyttä ja kylmettävät jalkoja.
         Laatusandaaleilla, jotka on säädetty täysin puristamattomaksi, on hyvä kävellä. Ne pitävät jalat hiestä kuivina. Matkoillakin voi vessassa käydä pesaisemassa sandaalit ja jalat raikkaiksi. Kävellessä sandaalitkin kuivuvat n. puolessa tunnissa mutta jalat paljon nopeammin. Useimmissa laatusandaaleissa on kätevä irrotettava pohjallinen.
         Hyvät sandaalit oikein säädettyinä ilman sukkia estävät pohjealueen suonikohjuja ja jalan terän nivelrikkoa, koska virtailut tiehyissä pysyvät vilkkaina ja jalat lämpiminä myös pikku pakkasilla. Sukattomuuteen tottuu parissa kuukaudessa. Sen jälkeen jalat ovat aina lämpimät, edellyttäen että kilpirauhanen toimii hyvin. Hyvillä sandaaleilla voi mainiosti myös juosta pieniä matkoja.
         Fiksu ostaa vielä sandaalit antistattisina (mm Jalas ja Sievi), jolloin kävelijä saa lisäksi maadoittamisen hyötynä kehoonsa antioksidanttisesti toimivia vapaita elektrodeja maaperästä.
         Sandaalikävelijä säästää hurjasti kenkämenoissa, vaikka niitä olisikin 2-3 erilaista käytössä yhtä aikaa, koska laadukkaat sandaalit kestävät vuosia.