MIKSI KORONASAIRASTAMINEN LISÄÄNTYY ?

Vessin asiantuntijakommentti Hs 171021

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008335642.html

Miksi ei kysytä, että mikä on pielessä, kun rokotekattavuus kasvaa ja lähenee tavoitetta, mutta sairastuneita on yhä vain enemmän?

Ei ole mitenkään realistista enää odottaa, että rokotuskattavuuden noustua vielä muutaman prosentin, koronasairastuminen loppuisi äkisti.

Loogisia selittäviä tekijöitä on ainakin 3:

1: Vanhetessaan (jo 4–5 kk jälkeen) rokotteiden teho hiipuu, kuten on jo todettu, Näin rokotepolitiikka panee väestön jatkuvaan, 2 krt vuodessa toistuvaan jättimäisen kalliiseen ja hankalaan rokotuskierteeseen, jossa rokotteista ilmenevät haitat ehkä lisääntyvät ja rokottamishalukkuus varmasti heikkenee.

2: Väestön kesäaikana auringosta saatu D-vitamiinitaso jatkaa laskuaan ja sen aiheuttama immuuniaktivointi on katoamassa. Miksi tätä ei käytetä hyväksi niin, että väestölle suositellaan vahvojen D-vitamiinien ottamista, kun tiedekin asian takana on vesiselvä ja näyttöä matalan D:n pitoisuuden ja korkeamman korona ym. virussairastuvuuden välillä on kertynyt maailmalla jo paljon.

3: Rajoitukset on purettu niihin perin pohjin kyllästyneiltä kansalaisilta ja yrittäjiltä. Kontakteja on nyt enemmän.  Rajoitukset ovat osiltaan lisänneet oheissairastamista, koska monien liikuntatavat ovat romahtaneet ja immuunivasteellekin tärkeä iloinen sosiaalisuus ja mielen virkeys on heikentynyt sekä erilaisten päihteiden, turhakelääkkeiden ja roskaruuan käyttö on lisääntynyt.