MIKSI LANTIO VOI MIEHILLÄ HUONOSTI

Vessin täydentävä kommentti YLE:n uutiseen

https://yle.fi/uutiset/3-10509989

Lantionpohjan suurin uhka on istuminen tavallisella tuolilla.

Istuinluut uppoavat tuolin pehmusteeseen ja samalla pehmusteet työntävät lantioaukon pehmytkudoksia (nahka, rasva, sidekudokset, eri elimet) ylöspäin kohti ”lantiokaukaloa” aiheuttaen painekentän, joka sulkee nestekierron (valtimo ja laskimoveri sekä imuneste) koko alueella (lantionpohja ja sisälantio), samalla aiheuttaen kudoksissa ravinne- ja happikadon ja estäen aineenvaihduntajäämien puhdistumista.

Samalla myös genitaaleihin lantionpohjan läpi menevät hyvin herkät tiehyet tukkeutuvat, kun ne puristuvat tuolin ja häpyluun väliin. Ns. peniksen juuri (se osa, joka on peniksen takana) litistyy voimakkaasti häpyluuta vasten, jolloin normaali aineenvaihdunta vaarantuu, koska istumista on niin monta tuntia päivässä.

Koko ilmiöstä on seurauksena erektion vaarantumisen lisäksi sperman laadun heikkeneminen, testosteronin lasku (siitä 75 % valmistuu kiveksissä) ja sisälantiossa kaikkien siellä olevien elimien (eturauhanen, suoli, virtsarakko, – putki) huonovointisuus.

Tämä ilmiö on painon ja istumisen lisääntyessä varmasti yksi, joka vaikuttaa parisuhdeaktiivisuuden vähentymiseen meillä ja maailmalla. Lantion alueella on myös tilastojenkin mukaan suuri määrä sairauksia, joissa em. ilmiö on mukana. Mm miesten syövistä lähes joka toinen syöpä on lantion alueella joissakin elimissä.

Ratkaisuna on väljät housut ja alushousut (mielellään ilman), liikkuminen tuolista vähintään 2 x tunnissa ja tärkeimpänä istuminen keskirollisella satulatuolilla.