MIKSI NIIN PALJON MUISTISAIRAUKSIA – MITEN ESTETÄÄN

Vessin ehkäisyohjeet pahenevaan ylipaino – muistisairaus katastrofiin

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005836768.html

 

Käsittämättömästi riskitekijöihin ei ole otettu sitä pahinta: VEREN SOKERI.

Jo kohonnut veren sokeri, puhumattakaan esidiabeteksesta ja diabeteksesta lisää merkittävästi riskejä. Ylipaino on siis merkittävä riskitekijän merkki, koska juuri kohonnut veren sokeri aiheuttaa rasvan kerääntymistä.

Oikea muistisairaiden luku on 250.000 diagnosoitua ja saman verran diagnosoimattomia. Sen lisäksi niitä joilla on jo muistisairauteen johtavia aivoterveys  muutoksia (jotka ilmenevät aivotoiminnassa ja käytöksessä) on saman verran. Koko luku on siis n. 500.000. Lisää tulee kiihtyvästi. 15 v. perästä meillä on yli miljoona muistisairasta tai heidän hoitajiaan. Tietenkään kansantalous ei sitä kestä vaan kurjistuu muilla alueilla, koska ei muistisairaitakaan voi jättää hoitamatta.

Ainoa keino on alkaa tehokkaasti torjua tätä vitsausta ENNAKKOEHKÄISYLLÄ, joka on vahvasti yhteydessä niin ikään paisuvaan ylipainoon ja diabetekseen ja on romahduttamassa kansanterveyden resurssit.

Sokeri, viljat ja muut nopeat hiilihydraatit (kaikki makeat, leivät, kahvileivät, roska- ja lohturuoka, alkoholi) nykyisenä eli liiallisena määrinä on kaiken taustalla. Myös haimaa säätelevän kromin saanti on riittämätöntä.

Ruokasuositukset uusiksi, roskaruualle haittavero, kokkien koulutus uusiksi sekä lapsista alkaen kaikki opettelemaan tekemään terveellisiä ruokia. Otetaan esimerkiksi Okinavan saarelaiset, joissa on eniten 100 – vuotiaita ja ilman muistisairauksia.

Meillä ongelma on että lihavuus- ja muistisairauksien hoito on suuri business suurelle sairaanhoito- ja lääkesektorille, joka verkostonsa kautta estävää järkevän kansanterveyden hoidon, suositukset ja politiikan.