MIKSI SUOMI VASTUSTAA EU:N KORRUPTIONVASTAISIA SUUNNITELMIA

Vessin HS kommmentti supertärkeään asiaan. 261020

Linkki artikkeliin

Korruptio on Euroopassakin syvään juurtunut ja paheneva syöpä, jonka torjumiseksi pitäisi tehdä kaikki mahdollinen. Oikeusministerin rajoittava kanta on mielestäni käsittämätön ja on hyvin epäedullinen Suomelle.

Suomessakin muistamme hyvin tuomion saaneet asfalttikartellit. Edelleen meillä on ilmiselvä ja pitkään jatkunut kolmen suuren ylläpitämä ostokartelli kuitupuun ostossa, johon edes kilpailuvirasto ei halua koskea pitkällä tikullakaan, vaikka ovat asioista hyvin perillä.

Näppärästi yrttilääkinnässä hyödylliseksi osoittautuneiden kasvien käyttö kielletään sillä, että ne ovat ”uuselintarvikkeita”, joiden käyttöön ei saakaan lupaa.

Myöskään lääkkeettömien hoitojen ohittaminen ja sairaanhoidon keskittyminen lähes pelkästään lääkkeillä tapahtuvaan hoitoon, ei kestä tarkempaa tarkastelua, kuten EU:n lääkeviraston eläköitynyt tanskalainen johtaja prof. Koetzche kirjassaan tarkasti kuvasi.

Myös monien yhteiskunnan suurten toimijoiden joukossa on paljon harmaata, mm. VR:n hankintatoimessa sen sisällä olevien toimijoiden havaintojen mukaan.

Muistamme, miten saksalaiset MEPit jarruttivat EU:n tupakkapolitiikkaa kymmenen vuotta teollisuuden lahjomina. Sama on nyt meneillään GM tuotteiden ja glyfosaatin kieltämisen kanssa.

Italian mafia, venäläiset ja albanialaiset liigat toimivat ja korruptoivat koko EU:n alueella ja vahvistuvat koko ajan. Myös meille levittäytyneet liivijengit ovat osa järjestäytynyttä rikollisuutta.

Tapaus Aarnio osoittaa, että edes poliisikunta ei ole suojassa.

Minulle kansalaisena on erittäin huono ja masentava signaali, jos Suomi on rajoittamassa rajat ylittäviä korruption vastaisia toimia mitenkään.

Töistä ei varmasti ole puutetta, jos vain halutaan ja uskalletaan penkaista pintaa syvemmälle.