MIKSI SYNTYVYYS LASKEE

Vessin täydentävä kommentti Hs 51019
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006262591.html

Lisääntymisterveysolosuhteet ovat heikentyneet.

Sammakoitten määrä on laskenut puoleen ja muidenkin veden läheisyydessä elävien määrä on vähentynyt paljon.  Ihmisten lisääntyminen heikkenee nyt.

Artikkelin tekijöiden olisi pitänyt ottaa tilastoon mukaan myös Japani hurjine syntyvyyden laskuineen.

Tutkijat varoittelijat tästä jo yli vuosikymmen sitten, mutta heitä ei ole kuultu.

Teolliset molekyylit, ilmeisesti sadoista tuotteista, käyttäytyvät kuin hormonit ihmiskehossa ja muuttavat lisääntymis-, hormoni ja sukupuoliterveyttä.

Tutkitusti sukuhormonien määrässä on tapahtunut suuri muutos. Esim. Japanissa lähes puolet 20 – 40 v ihmisistä on kadottanut seksuaaliviettinsä kokonaan, mikä on erittäin hälyttävää, myöskin muille teollisuusmaille, koska selvää ”helppoa” syytä ei ole löydetty.

Muovin joidenkin raaka-aineiden kuten ftalaattien ja BPA:n, sekä antiseptisten aineiden, maatalousmyrkkyjen jne. on ainakin todettu olevan hormonihäiriöiden aiheuttajia. Vaarallisin aika hormonihäiritsijä molekyyleille on alkuraskauden aika, kun sikiön sukupuolinen kehitys alkaa.

Kännykät ja digilaitteet lienevät mukana ongelmakimpussa. On vaikea kuvitella, että tyypillinen liikuntaa harrastamaton, roskaruokaa syövä uusavuton kännykkä-, peli- tai nettiriippuvainen kasvaisi kaikin puolin terveeksi lapsia haluavaksi vanhemmaksi.