MIKSI SYÖPÄLÄÄKETUTKIMUS EI TARVITSE JULKISIA VAROJA

Ennalta ehkäisy lääkehoitoa paljon tehokkaampaa syövän ehkäisyssä

 

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005778943.html

 

Syöpätutkimus EI TARVITSE julkisia varoja.

Syöpälääketutkimuksiin on jo haaskattu satoja miljardeja viimeisen 50 vuoden aikana surkean laihoin tuloksin. Syöpäkuolleisuudessa aleneminen on ollut marginaalista ja on edelleen luokkaa 40 %.

Tehottomilla ja huonoilla syöpälääkkeillä on sen sijaan ylläpidetty potilaissa katteetonta toivoa ja saatu heidät ja yhteiskunta maksamaan jättimäiset katteet (kuukausiannoksen valmistus maksaa muutamia euroja ja ne myydään tuhansilla) ja lihottamaan lääketehtaitten kassoja tuhansilla miljardeilla viimeisen 40 v. aikana.

Upporikkailla lääketehtailla on aivan riittävästi rahaa kehittää itse lääkkeensä, vaikka eivät nykyään käytäkään lääketutkimukseen kuin n. 12 % liikevaihdostaan.

Lääketeollisuuden moraalille ovat tyypillistä erilaiset vaaralliset ihmiskokeet (juuri hiljan kuoli tusinan verran lasia) ja epäeettiset julkisuudelta salatut ja epäeettiset ja vaaralliset lääkekokeet kehitysmaiden köyhillä.

Syövän ennaltaehkäisevä terveystiede sen sijaan kaipaa huomattavaa panostusta, tutkimusta ja tiedotusta. Ennaltaehkäisy tulee halvaksi ja on tehokasta syöpäsairaan hoitoon verrattuna.

Nyt jo tiedetään suuri joukko syövän riskitekijöitä, joiden esto kansanterveydessä laiminlyödään. Näitä ovat tupakka, alkoholi, ylipaino, D-vitamiinin vaje, lihajalosteiden syönti, kemikaaleille altistuminen, homesienten myrkyille altistuminen, kännykkä yms. sähkömagneettinen säteily, ruuassa olevat lisä- ja vierasaineet, kuidun puute ruuassa ja istuminen tavallisella sisälantiota ja genitaaleja puristavilla tuoleilla.

Ennaltaehkäisyssä ja hoidossa myös tunnetaan joukko lääkekasveja, joilla on yhdessä myös syöpää estävä ja jopa hoitava vaikutus, joka on myös klorofyllissä riittävästi ja säännöllisesti nautittuna.

Okinavan saarella Japanissa perinteisellä elintavoilla elävillä syöpää ei juuri ole, mutta sieltä ”länteen” muuttaneet ja länsimaiset elin- ja ruokatavat omaksuneet sairastavat syöpää yhtä paljon kuin muutkin.