MILLÄ KEINOILLA LAMASTA ULOS?

Vessin Hs kommentti 160920

Linkki artikkeliin

Nyt ei ole aika ruikuttaa teollisuus ympäristön muutosta ja haikailla vanhojen rakenteiden perään vaan kääriä hihat ja panna tuulemaan uusien mahdollisuuksien kanssa.

Elvytyksessä olisi tehokkainta laman estoa panna liikkeelle olemassa oleviin vahvuuksiimme kuuluvaa talousaktiviteettia.

Biokaasuvoimalaverkon rakentaminen, jopa yksityisellä rahalla, toteutuisi pikavauhtia, jos energiapolitiikka ja verotuskohtelu sitä suosisivat. 

Meidän pitäisi panna puhtaat vesistömme kuntoon kalakantojen kunnostamisella ja alkaa tuottaa kestävästi hyvää ruokakalaa ja siinä sivuvirtana myös rehukalaa.

Suomen metsissä on valtavasti hakkuurästejä, ryteköitymistä ja näin puun arvokasvun ja myös kasvun menetyksiä nykyisen laiskan metsänhoidon seurauksena. Metsänhoidon tehostaminen ja tekniikan ja menetelmien pienpuun energiakäyttöön korvaisi helposti ongelmallisen turpeen. Voisimme kehittää puuelementtirakentamiseen laadukkaat menetelmät, standardit ja tehtaat laajaa vientiä varten.

Pohjoiset peltomme voisivat tuottaa supermarjoja kannattavasti luomulaatuisissa pensaissa marjajauhe- tai smoothie tuotteisiin ja kovaan terveyskysyntään ympäri maailmaa.

Meidän pitäisi kehittää muutamia maailman tarvitsemia koneita kuten marjanpoimintarobotti metsämarjoille, automaattinen supernopea lajittelukeskus sekajätteille, joka lajittelisi jätteet vaikka 20 kasaan, pienpuun korjaamisen kustannukset romahduttava puoliautomaattinen ja kuoriva korjuukone pienläpimittaisen harvennus- ja alikasvospuun korjaamiseen energiakäyttöön.

Voisimme leikata jättimäisiä hoiva- ja sairaanhoidon kustannuksiamme miljardeilla tehokkaalla ennaltaehkäisypolitiikalla

Töitä ja mahdollisuuksia olisi pilvin pimein.

Onko sitä tukevaa teollisuuspolitiikkaa ja yritteliäisyyttä?