MILLÄ SÄILYTÄT AIVOTERVEYDEN JA VÄLTÄT DEMENTIAN

Vessin korjaava kommentti HS:n puutteelliseen juttuun 200717

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005297011.html

 

Uutisessa on niin paljon puutteita, että sitä pitää korjata.

Alzheimer on ”kolmas sokeritauti”. Kaikki syyt jotka nostavat veren sokeria ja aiheuttavat ylipainoa, ovat myös sen tärkeimpiä syytekijöitä.

Yksi näistä on myöskin 10 % sokeria ja 6-9 leipäpalaa ym. hiilihydraatteja sisältävä kansallinen ravitsemussuositus (jonka toimivuutta ei ole missään todistettu), joka aiheuttaa tyypilliselle sohvaperunalle ylipainoa viimeistään keski-iässä.

Paljon sitä terveellisempi ruokatapa on ns. VHH eli vähähiilihydraattinen tai glykogeeninen ruokatapa, jossa 30 – 60 % kaloreista saadaan terveellisistä rasvoista (kala-, oliivi- ym. kylmäpuristetut, siemen-, kookos-, tumma suklaa-, pähkinä-, muna-, voi-, luomumaito-, riista-, avokado-, ruohokasvatettu liha).

Kuitua (tav. kulutus 13g !) on välttämätöntä saada paljon suosituksia (25 – 35 g) enemmän eli n. 50 g /1000 kcal, kuten kivikauden ihminen sai, koska suoliston mikrobit tarvitsevat kuidun immuniteetin, suolistoterveyden sekä aivoterveyden muodostamiseksi. Ravintosuosituksilla ei päästä lähellekään tätä, vaan ruuassa on oltava siemeniä, marjoja tai varsinaisia kuituvalmisteita. Tällöin suolisto toimii nautittavasti 2-3 krt/ vrk ja kaikki suolistotulehdussairaudet myös varmasti pysyvät poissa.

On tärkeää nauttia Omega3 rasvahappoja 1 g kalattomina päivinä, D-vit 100 mcg ja 1 g foolihappoa sekä B-12 vitamiinia ja vielä 5  – 10 mg B 6 vitamiinia.

Huonoryhtinen tavanomainen istuminen pää etuviistossa jännittää pään nyökkääjälihakset mikä estää pääsuonien virtailuja aivoihin, niitä rappeuttaen.

Istuminen automaattisen ryhdikkäästi keinuvalla keskiraollisella satulatuolilla oikein säädetyn työpisteen ääressä lantiosta väljillä ja ilmavilla vaatteilla on hyvää aivo- ja myös genitaaliterveyden hoitoa.

Em. ohjeilla ei vain estä dementian ja tavallisen vanhuusiän aivojen taantumisen muodostumista vaan voi pitää aivonsa virkeinä, iloisina ja oppimiskykyisinä korkeaan ikään asti.