MILLAISTA RASVAA TULISI SYÖDÄ

Vessin HS kommentti 51219
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006331276.html

Kirjoituksen molemmat asiantuntijat edustavat ns. vanhan ja maailmalla asiantuntijoiden hylkäämän ns. ”rasvateorian” oppeja.

Verrattuna maailman johtaviin riippumattomiin ennaltaehkäisevien terveys- ja rasva-asiantuntijoiden neuvoihin jutun ohjeissa on runsaasti virheitä.

EU on linjannut palmuöljyn ei suositelluksi, sen sisältämien monien terveyshaittojen vuoksi. teollisuus syöttää sitä meille eri valmisruokatuotteissa (ml palmuöljy) jättimäiset n. 50 kg/v.

Kasviperäisten ns. ”siemenöljyjen” pitkäaikaisessa käytössä ei ole näyttöä niiden terveellisyydestä, mm. koska ne eivät prosessoituina ole luonnollisia rasvoja.  On näyttöä, että useimmissa niissä oleva linolihappo, jota saadaan jo nyt ylisuhteessa alfalinoleenihappoon, aiheuttaa suoliston tulehtuneisuutta ja siten ylipainoa ym. terveysongelmia.

Italia ja Japani lisäsivät kovan rasvan syöntiään 1980-luvulta 2000 luvulle, siellä sydänterveys parani selvästi.

Välimerenmaista ranskalaiset käyttävät eniten kovaa rasvaa EU:ssa. Siellä ihmiset ovat paljon suomalaisia solakampia ja sydän- ja mielenterveysvaivoja on murto-osa meikäläisestä. Sveitsi on kovan rasvan käytössä toisena. Sielläkin ihmiset ovat meikäläisiä solakampia ja sydänterveydessä toisena.

Arvostettu TIME – lehti ”hautasi” rasvateorian v. 2015 suuressa teemanumerossaan, jossa voisen kansikuva lisäksi, sisusta oli täynnä tieteellisiä todisteita sen virheellisyydestä.

Lääketeollisuus kannattaa ”rasvateoriaa”, koska sen varjolla ylläpidetään kolesterolin pelkoa ja saadaan syötettyä myös n. 700.000 suomalaiselle statiineita ja maailmanlaajuisesti ylläpidettyä n. 160 mrd:n myyntiä.