MISTÄ ELINTASOSAIRAUDET TULEVAT

Vessin täydentävä HS kommentti

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005734627.html

Elintasosairauksien päätekijöistä alkaa olla tarkempi kuva.

Luonnossa elävistä hyvistä bakteereista on elimistössämme puutetta. Niitä pitäisi saada hengityksen, ruuan ja kosketuksen kautta. Keskeistä niille on kuitenkin ruuan kuitu, jota saamme n. 1/5 optimista. Mullan ja lannan kanssa työskentely myös auttaa.

Hyvässä metsäilmassa leijuu jopa 10 milj. bakteeria / m:3 ja koneellisesti ilmastoidussa teollisuusrakennuksessa vain joku tuhat eikä yhtä hyviä.

Suolistobakteereilla on keskeinen rooli terveydessämme. Huono teollisuusruoka, nopeat hiilarit, stressi ja liikunnan puute ja huonoryhtinen istunta rapauttavat suoliston mikrobiomin viikoissa.

Hormonihäiritsijät altistavat meidät lisääntymisterveysvaivojen lisäksi sairauksille jo kohdussa.

Suomalaiset käyttävät maitotuotteita eniten maailmassa. Kun maidossa on lisäksi hapetusta edistävä proteiini (A1) maito ja kun pastöroimalla tapetaan siitä bakteerit ja homogenoimalla pilataan rasvat, niitä siitäkin tulee jo 3 riskiä yhden ruuan kautta.

Vanhusten liikkumattomuus ja huono ruoka tekee diabetesta joka taas altistaa muistihäiriöille ja sydänsairauksille.

Isoksi ongelmaksi on nousemassa suoliston tulehduksellisuus ja kilpirauhasongelmat, jotka molemmat ovat elintapatauteja. Kumpiinkaan ei haeta tehokkaasti ennaltaehkäisyä, koska molemmista ryhmistä saadaan helpolla kroonisesti sairaita eli siis uskollisia lääkkeiden kuluttajia.

Tukimusta ja poliittista suoraselkäisyyttä tarvitaan siihen, miten ohjataan kansa terveemmille elintavoille.

Lääketutkimuksella ja -myynnillä ei ratkaista mitään kansanterveysongelmia, lihotetaan vain jo ennestään paksuja lääkeyhtiöiden kassoja.