MISTÄ HYVÄ VASTUSKYKY VIRUKSIA JA KORONAA VASTAAN?

Vessin täydentävä kommentti Hs 210820

Linkki artikkeliin 

Hs:n jutun lääkäri on aivan pihalla vastustuskyvyn ymmärtämisestä, tai sitten hänet on pantu vain varoittelemaan hyvistä menetelmistä, jotta sairaanhoito ei joutuisi potilaspulaan tai että ihmiset nyt eivät vaan oppisi syömään D-vitamiinia lisäravinteena, millä olisi heti vaikutusta lääkemyyntiin yleissairastavuuden vähenemisen takia. 

Juuri D-vitamiinin yleinen puutos selittää pääasiassa sen, että vastustuskyky on niin huono, että väestö sairastaa niin monta virusinfektiota vuoden mittaan.

Vain vähemmistöllä on D-vitamiinia veressään yli puutteen pidettyä 75 nmol/l ja vain aika harvalla se on yli 120, joka antaa suojaa jo monia muitakin sairauksia vastaan.

Kv tutkijoiden mukaan suositusmäärä on työikäisillä 120-150 nmol, mutta senioreilla ja toipuvilla se on 150 -200. Näihin arvoihin päästään vain aurinkolomilla ja lisäravinteita ottamalla. 100 mcg/pv on jo välttävä (ilman D:n mittausta) määrä kesäloman ulkopuolella. N. 8000 tutkimusta D-vitamiinista vakuuttavat.

Keväisin D-vitamiinin nousu auringon vaikutuksesta nitistää flunssa-aallot vuosi vuoden jälkeen. Myös muu sairastaminen ja potilaiden määrä ilmiselvästi ja tilastoissakin katsottuna vähenee.

Meidän yrityksemme antaa henkilökunnalleen (n. 50 hlö) ympärivuotiset D-vitamiinit. Sairaslomat jäävät alle 2 %:n työajasta ja flunssa aallot eivät meillä näy ollenkaan. 

Hyvät sinkki- ja C-vitamiinitasot, sekä kuitupistoisten ruokien (siemenet, pavut, marjat, hedelmät, kasvikset, sienet) sekä hyvät unitavat tutkitusti lisäävät vastuskykyä. Syömme kuitua n. 13 g ja kivikauden ihminen söi yli 100 g. Harkittu ja tietoinen kuitulisä kuitupitoisten ruokien muodossa on välttämätöntä, sillä muuten immuunijärjestelmä ei saa riittävästä raaka-ainetta valmistaa ns. T soluja, jotka tunnistavat ja tappavat kehoon tulleita viruksia.

Kolme kertaa päivässä harjoitettu rauhallinen liikunta aktivoi optimaalisesti immuunivasteelle välttämättömän imunesteen kulun. Saunominen ja avantouinti lisäävät vastuskykyä myös samaten kuin useat tunnetut yrtti- ja lääkekasvit, joita esitellään alan asiantuntijoiden kirjoissa ja netissä.

”Monipuolinen ja riittävä ruokavalio tukee vastustuskykyä”

Suomalainen ruokavalio koostuu nykyään pääasiassa vähäravinteisista, vähäarvoisista tai haitallisista makeisista, pitkälle prosessoiduista eineksistä sekä pika- ja roskaruuasta, alkoholi- ja makeista juomista.

Fiksut osaavat hyödyntää em. tietoa ja ovat sairastelematta. Vastustuskyvystä on perinpohjaisempi juttu vessi.eu sivulta.