MISTÄ SYDÄNRISKIT TULEVAT

Vessin korjaava HS kommentti syistä ja tekijöistä

 

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005696915.html

Suomen elintarvike-eliitti oli pahasti väärässä kolesteroliteoriansa kanssa ja on pikku hiljaa perääntynyt, mutta ilman, että olisi myöntänyt virhettään.

Ilman ulkomaisia tutkimuksia me vieläkin valuttaisimme munankeltuaiset viemäriin.

Kolesterioliteorian ja kolesterolihysterian avulla myydään statiineja 700.000 suomalaiselle miljardeilla. Lähes kaikki turhaan ja virheellisen teorian tuloksena.

Länsirannikolla kuolee saman verran kansalaisia sydäntauteihin kuin Välimeren, maissa vaikka kolesterolit ovat samat kuin Itä – Suomessa, jossa kuoli 6 kertaan enemmän ja vieläkin 4 kertaa enemmän.

Ranskassa käytetään eniten Euroopassa kovia eläinrasvoja ja siellä on paras sydänterveys. Sveitsissä syödään toiseksi eniten ja siellä on toiseksi paras sydänterveys.

Kolesteroli on lähes kokonaan väärä muuttuja sydänterveyden keskiössä. yli puolella sydänkohtauksen saaneista on normaalit tai hyvät kolesterolit. Sen sijaan Omega 3 rasvahappojen määrä on lähes jokaisella sydänkohtauksen saajalla alhainen ja vastaavasti juuri kukaan, jolla Omega 3 on korkea, ei saa sydänkohtausta.

Muita tärkeitä tekijöitä ovat magnesiumin, jodin, sinkin ja seleenin pitoisuudet kehossa.

Länsirannikolla eli vanhalla merenpohja ja savialueella ruokaan tulee paljon enemmän seleeniä, magnesiumia ja muita mineraaleja kuin Itä-Suomen turve- ja hiekkapelloista