MISTÄ TULEVAT TULEHDUSTEKIJÄT

Vessin asiantuntijakommentti Hs 30720

Linkki artikkeliin

Jääskeläinen ei ilmeisesti tiedä mikä lihassa tulehduttaa. Se on lihassa oleva eräs hiilihydraatti, jonka pilkkomiseen ihmisellä (päinvastoin kuin lihansyöjäeläimillä) ei ole ollenkaan entsyymiä. Pilkkomattomana lihan solut siis aiheuttavat suolistossa tulehdusta.

Lihasvalmisteissa tulehdusta aiheuttavat suolistossa suola ja lukuisat prosessissa käytetyt kemikaaliset lisäaineet.

Kokoviljatuotteet ovat myös nopeita hiilihydraatteja ja imeytyvät vain vähän hitaammin kuin puhdistetut viljat.

Järkevintä on saada omat hiilihydraatit marjoista ja hedelmistä, jotka lisäksi ovat edullisesti eli terveellisesti emäksisiä

Liikunta laskee tulehdusmarkkereita samoin kuin saunominen, kylmäkylvyt, stressin vähentäminen ja antioksidanttipitoisten ruoka-aineiden lisääminen aterioihin.

Suuri määrä tulehdusta syntyy suolistossa, kun ravinnossa on tavalliseen tapaan aivan liian vähän kuitua. Myös ikenet, genitaalit 8erik. naisilla) ja kalkkeutuneet verisuonet ovat tavallisia tulehduspaikkoja.

Myös antioksidanttiset lisäravinteet vähentävät kehon tulehduksellisuutta samalla kun ne poistavat mahdollisia ravinnevajeita.

Oikaisen yleistä sanontatapaa: jutussa olevat KASVIKSET varmaan tarkoittavat kasvikunnan tuotteita eli vihanneksia, hedelmiä, siemeniä, sieniä, leviä, yrttejä ja pähkinöitä.