MITEN ESTÄÄ ETURAUHASSYÖPÄ

Vessin asiantuntijakommentti Hs151119
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006308676.html

Estokeinoista puuttui 2 tärkeintä.

D-vitamiinitaso on oltava hyvä, myös tämän syövän eston takia. Yli 120 nmol/l taso on tehokas, ja on aurinkolomalaisen terveen ja vastustuskykyisen luonnollinen ja hyvä suojataso.

Istuminen tavallisella tuolilla on genitaalien ja sisälantion elinten suuri riskitekijä, sillä se aikaansaa nestekierron (veri ja imuneste) heikkenemistä ja siten loogisesti siellä olevien elinten huonovointisuutta. Nestekierron heikkous poistaa kudoksia happamoittavia aineenvaihduntajäämiä hitaasti ja tuo paikalle hitaasti ja ehkä riittämättömästi tärkeitä happea, ravinteita ja immuunijärjestelmän suojasoluja.

Tästä syytä johtuen eri tutkimuksissa koti- ja ulkomailla istumatyön lisääntyminen korreloi suoraan eturauhassyövän esiintyvyyteen. Liikkuvilla metsästäjä – keräilijä heimoilla ei tätä ongelmaa ole.

Syöpätilastoista ilmenee, että miesten kaikista syövistä lähes puolet sijaitsee lantion alaosissa pienellä alueella eri elimissä, jonne haitallinen istumapaine siis kohdistuu.

Tehokas keino estää paineen muodostus ja eturauhasen sairastuminen on käyttää väljiä alus ja päällishousuja ja istua keskiraollisella satulatuolilla. Alushousuttomuus väljien ja ohuiden päällyshousujen kanssa parantaa tilannetta entisestään.

Kirjallisuudessa liikkuu tietoja, että säännöllinen seksielämä olisi myös suojatekijä.