MITEN JÄTTIYHTIÖILTÄ VEROJA SUOMEEN

Vessin HS kommentti polttavaan asiaan
https://www.hs.fi/talous/art-2000006265176.html

HS:n valtavan tärkeä ja innostava kirjoitus, jonka pitäisi pistää päättäjät ajattelemaan.

Norjalaisen professoritason verotutkimustyöryhmän onnistuneen veronkierto-/ verosuunnittelu estoesimerkin pitäisi panna vipinää Suomen verolainsäädännön kehittämiseen.

Sillä pitäisi olla rohkeutta ja ymmärrystä saada myös veroja pakoilevat kv. suuryhtiöt verolle.

Tilannehan on jo nyt, että esim. Fafebook, Microsof, Google, digijätit, kv. lääkevalmistajat sekä amerikkalaiset roskaruokayhtiöt jättävät vain murusia voitoistaan veroina Suomeen meidän ja EU:n verolakien kehittymättömyyden takia.

Suomessa herättää katkeruutta, että meiltä valuu voittoja verotuksen ulottumattomiin lakiemme huonouden takia ja siksi omat verot ovat kovemmat. Myös talousrikollisilla on liian hyvät mahdollisuudet livahtaa valvonnan ali resurssoinnin takia.

Norjan malliin tarvitsemme ehdottomasti samalaisen asiantuntijaryhmän porsaanreikiä tutkimaan ja paljastamaan sekä teräviä henkilöitä uusimaan verolakeja.

Toivottavasti Keskuskauppakamari Romakkaniemen johdolla ei ole verokierron puolella vaan sitä vastaan, mikä keventäisi rehellisesti toimivien suomalaisten verokuormaa.

Verotutkinnan ja lainsäädännön tiellä on taas valtion rahojen puute, kun sairaanhoito vie omat ja lainatutkin rahat pohjattomiin kuluihinsa.

Tässä taas olisi ratkaisuna tehokas kansallinen sairauksien ennaltaehkäisyohjelma, jolla voisimme höylätä kuluja alemmas miljarditolkulla nykyisestä eri tahojen maksamasta 30 miljardin liiketoimesta, jota sitäkin pelataan suurimmaksi osaksi ”terveydenhoito-” (todellisuudessa sairaanhoitoklusterin) isojen toimijoiden ehdoilla.