MITEN LAIHDUTTAA TULOKSELLISESTI

Vessin täydentävä kommentti HS uutiseen 41018

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005850899.html

 

Jutussa ei mainittu olenkaan suolistobakteereiden merkitystä eikä kilpirauhasen toimintaa.

Jos toistuvat antibiootti kuurit, tulehduskipu- ja muuta lääkkeet sekä roskaruoka (kasviöljyt ja nopeat hiilarit) ovat muodostaneet huonon bakteeri kannan, laihtuminen on mahdotonta. Siihen liittyy yleensä myös suoliston tulehtuneisuutta.

Sokeri- ja nopeiden hiilareiden lakko 3 viikoksi, kuuri markkinoilta saatavilla voimakkaimmilla maitohappobakteereilla, kuidun lisääminen lähelle 100 g ja hapankaalin ja sokerittoman luomujogurtin syöminen samaan aikaan muuttaa mikrobiomia.

Ulosteen siirto tekisi sen tietysti tehokkaimmin.

Huonot bakteerit suolistossa eivät halua kuolla, ja siksi viekoittelevat ihmistä jonkun viikon vanhoille huonoille tavoille.

Pian kuitenkin helpottaa ja runsaamman ja monipuolisemman bakteerilajiston kanssa myös painon hallittu alentaminen voi onnistua.

Kilpirauhasen on toimittava normaalilla aktiivisuudella laihduttajalla.

Ensimmäinen toimi on lisätä seleenin ja jodin saannit luokkaan 200 – 300 mcg samaten kuin krominkin, joka säätelee veren sokeria.

Hyvä apu laihduttamisessa on ostaa verensokerimittari mikä mittaa arvoja koko ajan automaattisesti ja pitää sitäkin muutama viikko.

Se kertoo lahjomattomasti millaiset ateriat nostavat veren sokerin sille tasolle, että rasvan sitoutumista elimistöön tapahtuu aterian jälkeen.

Laihduttajat tulevat huomaamaan, miten monissa tavallisissa aterioissa on aivan liikaa hiilareita, jotka nostavat veren sokerin liilan korkealle eli lihottavat.

Mittari antaa suuntaa ja valtavasti motivaatiota valita ruokaa lautaselle fiksummin.

Hyvin järkevää on laihdutuskuurin aluksi käydä otattamassa D-vitamiini, kilpirauhas- (myös T3), maksa-, stressihormoni- ja verensokeriarvot jotta homma ei lopahda näiden elinten ongelmiin, jotka pitää ensin korjata.