MITEN MAIDOSTA TERVEYSTUOTE

Vessin täydentävä kommentti Hs 71019

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006262212.html

Maito voisi parhaimmillaan olla hyvä ravintoaine, mutta meillä siinä on 5 virhettä.

Maito pitäisi tuottaa luomuna, mikä ei olisi suurikaan muutos tavalliseen tuotantotapaan.
               Pastörointi hävittää maidosta hyödylliset ja mikrobit ja se pitäisi ehdottomasti lopettaa vanhana jäänteenä silloin joskus epähygieenisissä olosuhteissa tuotetusta maidosta.
               Homogenointi murskaa maidon oman rasvan rakenteen, ja tekee siitä niin pieniä hitusia, että ne voivat livahtaa varsinkin vuotavasta suolesta elimistöön mukanaan allergeeniksi muuttuvaa maidon valkuaista. Homogenointi siis pois. Tällaista maitoahan jo saakin.
              Maidon rasvaa ei saisi ottaa siitä pois kuten tehdään. Maito on terveellisintä juuri rasvaisena ja silloin tukee VHH dieettiä, pitää pois nähkää parhaiten ja estää lihomisen ja diabeteksen kehittymistä.
               Meidän pitäisi tehdä rodunjalostusta tai valintaa lehmissä, jotta maidosta saataisiin pois nykyrotujen yleensä muodostama BCM-7, voimakkaasti hapettava eli tulehdusta muodostava proteiini, jonka prof. Woodward kirjassaan ”Devin in the milk” todisti altistavan juuri niille kansansairauksille, joilla olemme maailman kärkiryhmässä. Tulehdushan on huomattu olevan useimpien sairauksien juurisyy.
              Maaseudun Tulevaisuus uutisoi viime talvena suuresta suomalaisesta maitotilasta, joka oli tehnyt lehmävalinnan ihan itse ja saanut aikaan terveellisempää maitoa, joka sopii allergisille.
              Aikuisen kannattaisi käyttää maitoa täysrasvaisena (mieluiten jopa ”ylirasvaisena”, kuten esim. Bulgarian tai Kreikkalainen jogurtti) ja hapatettuna, jolloin maitohappobakteerit olisivat jokapäiväinen tehokkaaksi todistettu terveystekijä, järkevimmillään yhdessä hapankaalin kanssa.
              Maidon kanssa vallitsevat vanhat, luutuneet ja virheelliset käsitykset, joiden oikominen tekisi siitä terveystuotteen useimmille kuten se on esim. Ranskassa ilman suolisto-ongelmia.