MITEN POIKIEN MAAILMA ON RAPPEUTUNUT

Vessin HS kommentissa heikennyksen monet tekijät

https://www.hs.fi/elama/art-2000005689564.html

 

Monet poikien maailman perustukset ovat muuttuneet dramaattisesti epäedullisemmiksi.

Tämä vahingoittaa poikia.

Näihin kuuluu hormonihäiritsijäkemikaalien aiheuttama feminisaatio. Se ilmenee testosteronin ja elävien siittiöiden määrän laskuna ja genitaalihäiriöiden kasvuna. Feminisaatiolla on vaikutuksia myös sukupuoliorientaatioon ja käytökseen.

Pojat saavat nykyään paljon vähemmän aikaa isiltä ja miehiltä ylipäätään. Hyvien miesmallien puute aiheuttaa sosiaalista vajaakasvuisuutta.

Poikien maailma täytetty roskaviihteellä, jossa väkivaltaiset, teennäiset ja jopa sairaat roolimallit ovat yleisiä.

Roskaviihde ja aikuisten yhä yleisemmäksi käyvä yöelämä häiritsee ja aktivoi aivoja iltaisin niin, että lasten kehitykselle äärimmäisen tärkeät hyvät unitavat romuttuvat ja lapsesta tulee vajaauninen.

Poikia ympäröi yhä uusavuttomammaksi käyvä sääntöyhteiskunta, josta ylivarovainen ”tätimäisyys” karsii kasvulle tärkeät seikkailut ja raisut leikit, joissa voi tulla mustelmia.

Aikuisten maailman valloittanut fyysinen laiskanpulskeus on vallannut myös lasten ja poikien maailman. Fyysinen ponnistelu vähenee voimakkaasti ja poikamaisuuteen tärkeänä osana kuuluva jäntevyys ja ketteryys on vähenemässä.

Poikienkin maailma täyttyy vajaaravinteisesta roskaruuasta, joka aiheuttaa ylivireyttä, lihottaa ja väsyttää sekä lisää sairaspäiviä. Roskaruuan monet haitta-aineet vielä pahentavat tilannetta.

Lasten kasvatus on muuttunut. Vanha kunnon ”Rajoja ja Rakkautta” on muuttumassa yhä enemmän rajattomaksi lasten henkiseksi heitteillejätöksi. Tästä on osoituksena mm. kotien pikaruoka- ateriointi ja lapsen oma viihde-elektroniikka, jota useat saavat räplätä yöllä, miten kauan vaan.

Luova leikkiminen ja kirjojen lukeminen on vähentynyt paljon, mikä heikentää mielikuvitusta ja luovuutta.

Poikien elinympäristö on heikentynyt valtavasti viimeisen 30-vuoden aikana ja heikkenee edelleen.

Haittatekijät on tunnistettu. Korjaavia toimia tarvitaan.