MITEN RUSKEA RASVA VOI AUTTAA PAINONHALLINNASSA

Vessin HS kommentti puutteelliseen artikkeliin 21118

Ruskean rasvan juttu on puutteellinen.

Rasvan polton aktivoiminen lisäämällä hyvien rasvojen osuutta ravinnossa terveellisesti jopa 70 %:iin kaloreista, on tehokkaaksi todettu laihdutuskeino, kunhan samaan aikaan vähennetään tärkkelys (vilja- peruna) pohjaiset hiilihydraatit luokkaan 30 g / pv.

Lämpöä tuottavaa ruskeaa rasvaa saadaan jo 1980 – luvulta olevien tutkimusten mukaan yksinkertaisesti altistamalla keho lämmön tuotantotarpeelle ilmavan ja niukan vaatetuksen, viileän ilman tai veden avulla.

Kun rasvan polttomekanismit on saatu trimmattua harjoittelemalla ja ruokavaliomuutoksella ja ruskean rasvan määrää kasvatettua, henkilön ateriavälillä on joustava, koska energiaa saadaan elintoimintoihin rasvan polton kautta.

Tämä auttaa myös laihtumaan tehokkaasti.

Hyvä rasvan poltto taas mahdollistaa aterioiden ajoittamisen 8 t aikaikkunaan esim klo 11 – 19, minsta on monenlaista huomattavaa terveydellistä hyötyä mm. solujen uudistumisen ja mitokondrioiden aktivoitumisen kautta.

Väljä ilmava vaatetus, joka aktivoi lämmöntuotannon, paljaat käsivarret, sandaalit myös kylmillä keleillä toimivat tässä sopeutustoimina. Näin harjoittanut ihminen palelee toisia vähemmän, vaikka ei uskoisi.

Kaiken tämän edellytyksenä on tietysti, että kilpirauhanen on hyvässä kunnossa ja tuottaa reilun ja terveen määrä T3 hormonia, jonka terve arvo on aika lähellä vertailuarvojen maksimia.

Vertailuarvojen haarukka on varsin laaja koska se on keskiarvo, jossa on mukana myös paljon kilpirauhashormonin osalta – vajaatoimisia ihmisiä. Siksi vain haarukan yläkolmanneksessa olevat arvot ovat vasta terveen tasolla.