MITEN TEHOSTAN AINEENVAIHTOANI

Vessin täydentävä HS kommentti 30619

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006129336.html

Jutusta puuttuu useita tärkeitä tietoja.

Lihas kuluttaa paljon enemmän energiaa kuin rasva, joten suurilla lihaksilla on merkitystä. Hissutteleva liikunta ei niitä kasvata, vaan voimaharjoittelu.

Kilpirauhasen toiminnan vilkkaudella on paljon väliä. Jos kilpirauhanen toimii vilkkaasti, henkilö on virkeä, aktiivinen ja solakka sekä kädet ja jalat ovat lämpimät.
Seleenin ja jodin yleiset puutteet mm. aiheuttavat kilpirauhasen vajaatoimintaa. Ylipaino, alakulo, hidas suoli, kylmät kädet ja jalat sekä energian puute ovat tyypilliset oireet hypotyreoosissa.
Merilevä poistaa jodin ja parapähkinät seleenin puutokset. Myös rautaa, magnesiumia, sinkkiä ja D-vitamiinia tarvitaan reilusti.

Vajaaunisuus tekee hitaaksi ja voimattomaksi. Silloin ei liiku ja ahkeroi kuten hyvin levänneenä. Valvominen myös nostaa veren sokeria ja painoa siten tietysti myös, mikä lisää väsymistä.

Jutussa ei kerrottu päivänselvää asiaa: kun syödään tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja, veren sokeri kohoaa helposti yli normaalin (6.5) tason ja silloin energiaa otetaan pois verestä ja säilötään rasvana. Tärkkelys- ja sokerihiilihydraattien niukkuus estää tämän haitallisen prosessin ja sen lisäksi yleiset suolen oireilut ja tulehdukset.

Normaali – eli kuituköyhä dieetti, varmasti hidastaa suolen toimintaa, häiritsee immuunivastetta ja hormonien eritystä ja aiheuttaa toiminnallista passiivisuutta epäsuorasti. 

Istuminen keskiraolliselle keinuvalla satulatuolilla hyväryhtisesti syventää hengitystä, nopeuttaa suolen toimintaa, parantaa verenkiertoa aivoihin, lisää mikronestevirtailuja erik. alaraajoihin ja näin yhdessä nopeuttaa kokonaisaineenvaihduntaa.