Montako rokotuskierrosta riittää ?

Vessin kommentti Hs 170921

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008270342.html

Ensin rokottamisessa puhuttiin yhdestä rokotteesta. Pian mukaan tuli toinen. Nyt kolmannen rokotteen saajien määrittelyjä ollaan jo laventamassa, ja pian sitä ilmeisesti suositellaan useimmille.

Israelin kokemusten mukaan rokotteet menettävät tehonsa muutaman kuukauden jälkeen, ja lisäksi heikentävät vastustuskykyä, kuten arvostettu Science lehti uutisoi jo viikkoja sitten. Israelissa on nyt tartuntoja ja sairaita n. 10 x Suomea enemmän, vaikka se alkoi rokottaa aikaisemmin ja rokotekattavuus on meitä korkeampi. Sairastuneiden enemmistö siellä on jo rokotettuja.

Milloin terveysjohtajiltamme irtoaa rehellinen ja realistinen toteamus, että rokoteohjelmat näyttävät olevan aikakin osaltaan pettymys, ja todennäköisesti tällä sairaanhoitopolitiikalla olemme jatkuvassa rokotuskierteessä, ennen kuin tulee variantti, joka ei rokotteisiin pysähdy ollenkaan?

Tässä tilanteessa perusterveiden ihmisten ja nuorten tulee minusta ehdottomasti tärkeänä ylläpitää hyvää vastustuskyvyn tasoaan parhaana terveystekonaan hyvillä immuuniterveystavoilla, joihin kuuluu reilu (100 mcg) D-vitamiinia, C-vitamiinin ja sinkin hyvä taso myös lisäravinteilla tai erittäin ravinnetiheällä ravinnolla, hyvät uni- ja liikuntatavat, sekä kuitutiheä ruoka.

Jo keskimääräisillä elintavoilla perusterveet ovat suurimmaksi osaksi selvittäneet korona-altistumiset, joita oletettavasti suurin osa suomalaisista on jo kohdannut.

Sairaalassa on hoidettu alle 10.000 (?) potilasta miljoonista altistuneista. Vain n. 160 alle 70 v ihmistä on kuollut ja heistäkin suurella valtaosalla on ollut perussairauksia.