MYÖS KOIRILLA VILJAN HIILIHYDRAATIT SAIRASTUTTAVAT

Vessin korjaava kommentti koirien- /mielenterveyden terveystutkimukseen Hs 121218

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005929553.html

Tutkimuksen löydös elikoiran suoliston mikrobiomin (mikrobit) laadun yhteys koiran terveyteen on tosija myös hyvin looginen.

Ongelmien syyt myös tiedetään.

Se on väärä ravinto.

Ihmisillä on ollut jo jonkun aikaa vesiselvää, että vähäkuituinen hiilihydraattipitoinen eines-, pika-, herkku-, lohtu- ym. roskaruoka aiheuttaa suoliston bakteerikannan vinoutumista, suolistotulehdusta, ylipainoa ja jopa kilpirauhasen toimintavajetta, millä silläkin on mielenterveysvaikutuksia.

Huono mikrobiomi (suoliston bakteeristo) vaikuttaa tutkitusti myös aivoihin ja altistaa mielen terveyshäiriöille ja muistisairauksillekin.

Tietenkin koiran kanssa on sama juttu.

Kuinka tyypillistä onkaan nähdä huonovointinen ylipainoinen koiran ulkoiluttaja, jonka koira on myös ylipainoinen huonon ruuan takia.

Koiranruokatehtaat tunkevat koiranruokaan suuret osuudet koirille sopimatonta hiilihydraattia eri muodoissaan.

Näin ollen ulostetta tulee runsaasti, koira piereskelee usein, paino nousee ja kaikkinainen terveys rapisee, aivon kuten väärää ruokaa syövällä omistajallakin.

Uuden hankitun koiramme tultua syvennyin tutkimaan tarkkaan rehun tuoteselosteen ja kauhistuin sen viljahiilihydraatti määriä, joita tietysti käytetään kustannus- ja säilyvyyssyistä.

Kysyin usealta kokeneelta ja käytännölliseltä koirien kasvattajalta ja eläinlääkäriltä mielipidettä. He myös näkivät hiilihydraatit ongelmana.

Sen jälkeen muutimme koiran ruuan kokonaan liha – rasvavoittoiseksi raakaravinnoksi, joka on vielä paljon pellettejä halvempaa. Tämähän on koiralle petoeläimenä myös luontaista ravintoa.

Seuraukset olivat selvät: Piereskelyt ja suuri ulostemäärä loppui ja koirasta kasvoi solakka ja aina energinen ja iloinen koira.

Ei tarvita lääkkeitä vaan terveellistä ravintoa, niin koiralle kuin ihmisellekin.