ONKO A2 MAITO TERVEELLISEMPÄÄ?

Vessin kommentti Yle news 20720

Linkki artikkeliin

Uusiseelantilainen tri Woodward kirjoitti 10 v. sitten A1- A2 maidosta kirjan nimeltä ”Devil in the Milk.” Asiasta kiinnostuneiden kannattaa se lukea ja erityisesti niiden joilla, tai heidän lapsillaan tai läheisillään on maidosta johtuvia terveysongelmia. Näitä ihmisiähän on pilvin pimein.

Kirjassaan hän esittelee loogisesti ja uskottavasti paljon näyttöjä, miten A1 maito on osallisena suureen osaan kansansairauksia, koska A1:n ns. BCM7 proteiinit aiheuttavat erityisen tehokkaasti tulehduksellisuutta.

Yksi näyttö on se, että Ranskassa lehmät lypsävät pääsiassa A2 maitoa ja siellä on maidosta johtuvia terveysongelmia erittäin vähän verrattuna meihin.

Jos osakin A2 maidon terveysvaikutuksista on totta, niin kuin näyttää, Suomen kansanterveydelle ja taloudelle olisi erittäin hyvä asia muuttaa kaikki karjat Suomessa A2 laatuun. Toivottavasti pian joku kaukaa viisas paikallismeijeri organisoi raaka-aineiden saannin yhdessä maidontuottajien kanssa ja aloittaa tuotannon pelkästään A2 maidosta maidontuottajiensa kustannuskriisin helpottamiseksi ja kuluttajien terveydeksi. 

Kummallista, että UEF tai viralliset ravitsemuslausujat ja asiantuntijat ei ole jo aikaisemmin selvittäneet asiaan liittyvää biokemiaa ja tehtyjä testejä ja tutkimuksia, koska juttu on erittäin potentiaalinen meille monin tavoin.