ONKO LL ANTTI HEIKKILÄ OIKEASSA VAI VÄÄRÄSSÄ

Vessin kommentti kiistanalaisen lääkärin linjaan Hs 16.12. 2018

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005932658.html

Oleellista on, että Heikkilän laaja potilasjoukko on tyytyväistä ja kokee tuleensa hyvin hoidetuiksi.

Tämän on päinvastoin kuin perinteisellä puolella, jossa virhediagnooseja ja huonoja hoitoja tulee koko ajan ja potilaita kuolee statiini lääkityksensä kanssa.

Myös Tolosen ja Utriaisen selvitykset ja kirjat todistavat, että vanha kolesteroliteoria ja sen hoito eivät toimi. Ne ovat rahastusta.

V. 2015 arvostettu TIME magazine laittoi etusivulleen Otsikon ”Kolesteroliteorian Kuolema” ja lehden artikkelissa oli vankkaa tieteellinen todistusaineisto.

Ennaltaehkäisevät lääkärit ja tutkijat tietävät, että Omega3 ja Omega 6 rasvojen väärä suhde kehossa sairastuttaa verisuonijärjestelmän, jolloin plakkia alkaa kerääntyä verisuoniin. Ruokavaliosuositusten edelleen kannattamat ja elintarviketeollisuuden käyttämät palmu- ja siemen öljyt (vielä haitallisesti kuumauutettuna) aiheuttavat Omega 6 linolihappopitoisina tulehduksellisuutta, myös suolistossa, ja ovat siten yksi keskeinen tekijä. Korkeat verensokeriarvot ovat toinen runsaasta viljojen ja sokerin syönnistä johtuen.

Ranskassa kovien rasvojen kulutus on Euroopan suurinta ja sydänterveys parasta. Sweitsi on toisena kovien rasvojen kulutuksessa ja toiseksi paras sydänterveys. Jo tämä todistaa, että vanha rasvateoria on pielessä.

Itsekin olin 25 vähärasvaisuuden ja hiilihydraattipitoisen ruuan harhassa. Kun aloin syömään enemmän hyviä rasvoja (voi, kookos, oliivi, munat, siemenet, kala, pähkinät, täysrasvaiset luomu maitotuotteet) veriarvoni ovat parantuneet ja painoni on laskenut. Nyt syön kasviksia 1 kg ml sienet, pähkinät ja siemenet.

Eräs suomalainen sydänosaston ylilääkäri sai pahan sydänkohtauksen pari vuotta sitten. Hän söi oman ravitsemusterapeuttivaimonsa tekemään ravintosuositusruokaa. Eipä pelastanut.

Maailmassa on paljon tutkijoita ja lääkäreitä, jotka tietävät, että kolesteroliteoria on väärin. Sitä ylläpidetään lääkemyynnin takia. Ruokavalion muutos ei hyödytä lääketehtaita.