ONNELLISUUDEN TEKIJÖITÄ ON ENEMMÄN

Vessin kommentti HS:N uutiseen onnellisuusproffan lausunnosta

http://www.hs.fi/elama/art-2000005234299.html

 

Yksi asia muuten ansiokkaassa selostuksessa on tehtävä.

Onnellisuudessa hyvä terveys on merkityksellisempää kuin hyvä kunto joka vain sisältyy terveyteen. Aivojen rappeutuminen, joka on nykyisin kovin yleistä, muuttaa persoonallisuutta ja yleensä huonontaa mielialaa selvästi.

Aivojen elintapa-/ikärappeutuma on estettävissä aivoterveellisellä ravinnolla, lisäravinteilla (erik. D, B12, B9 foolih., B6,), hyvällä unella, liikunnalla, älyllisellä aktiivisuudella ja sosiaalisuudella sekä sokerin ja nopeiden hiilihydraattien välttämisellä.

Nykyinen valtava aalto muistisairauksiin, ADHD:hen, masennukseen, asbergeriin ym mielen häiriöihin, joista kärsii jo reilusti yli miljoona ihmistä, on osoitus mielen- ja aivoterveyden kannalta heikosta ympäristöstämme ja elintapavirheistämme.

Hyvällä terveyspolitiikalla ja rakenteellisella ennakkoehkäisyllä yhteiskunnassamme voitaisiin lisätä valtavasti onnellisuutta paremman aivoterveyden, mutta myös paremman tiedon ja asenteiden kautta.

Parempaa terveysympäristöä eivät poliitikot valitettavasti ole saaneet aikaan osin ymmärtämättömyyttään ja osin arkuuttaan, koska vastapelaajana on lisää sairaita ihmisiä haluava jättimäinen kv. lääketeollisuus, jonka verkostot ulottuvat kaikkialle terveydenhoitoon, tutkimukseen ja koulutukseen.