OVATKO EINEKSET HYVÄ VALINTA

Vessin asiantuntijakommentti Hs100420
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006468538.html

”Einekset ovat edistäneet tasa-arvoa”.

Tämä on totta. Jo nyt jo 70 % meistä on tasa-arvoisesti ylipainoisia ja nykytrendillä 20 v. perästä kun einesten syönti jatkuu, yli 90 %. Tämä tuo mukanaan tasa-arvoisesti lähes kaikille kymmenet lihavuussairaudet ja kurjemman ja lyhemmän elämän.

Jos kuitenkin haluaa pysyä terveenä, solakkana ja henkisesti ja fyysisesti hyvinvoivana kannattaa välttää eineksiä koska:

– Niissä lähes kaikissa on sokeria, jolla terveys saadaan varmasti monipuolisesti huononemaan ja paino kasvamaan. Katso australialainen laadukas dokumentti, miten keskiverokuluttajan syömä 40 teelusikan päivittäinen eineksiin piilotettu sokerimäärä alkoi romuttaa kokeilijan terveyttä. https://youtu.be/3Trpu7e0iiE

-Eineksillä myös aivojen biokemia heikkenee ja siten alakulo, masennus ja ADHD lisääntyvät.

– Niissä ravintoaineita on vähän prosessoimisen ja tehotuotannon takia. Einesten varassa elävä varmistaa itselleen vajaaravitsevuuden, millä on syy-yhteyksiä moniin sairauksiin.

– Eineksissä on järjestään liian vähän kuitua. Kuidun puute aiheuttaa valtavan määrän vaivoja sairastuttaa suolen.

– Einestuotannossa sallitaan n. 400 lisäainetta, joilla myös tehokkaasti murennetaan terveyttä mm. nostamalla verenpainetta. Sen tuottavat runsaan suolan lisäksi n. 40 sallittua natrium -rakenteista lisäainetta.

– Eineksistä on kaikki ruuansulatusta edistävät kasvientsyymit tapettu.

– Eineksien raaka-aineista osa tulee ulkomailta olosuhteista, joissa kemikaalien käyttö on holtitonta, valvomatonta ja siten oikeasti syöjälle vaarallista. Tullilaboratorio ei ennätä paljastaa näitä kaikkia.

– Eineksissä käytetään lähes järjestään huonoja rasvoja, mm palmuöljyä, jota tuputamme itseemme eineksissä käsittämättömät 50 kg /hlö/v ja jonka EU:n terveysvirasto on listannut haitalliseksi rasvaksi.

Einesten ja valmisruuan suuresta osuudesta ravitsemuksessa on varoittavana esimerkkinä USA, jonka keskimääräistä vartalomallia ja huonokuntoisuutta harva haluaa itselleen.