OVATKO PEHMEÄT RASVAT HYVIKSIÄ?


Vessin korjaava komentti 270420

https://www.hs.fi/ruoka/art-2000006485539.html

Rasvasota jatkuu. Viralliset rasvaväittämät ovat edelleen väärillä urilla.

Maailmasta löytyy paljon tiedemiehiä ja tutkimuksia, jotka osoittavat, että se tieto mitä meille Suomessa syötetään rasvoista totuutena, ei ole sitä.

Myöskin Suomessa ennaltaehkäisyyn erikoistuneet lääkärit ja terveysasiantuntijat ovat eri mieltä Suomen terveysneuvonnan virallisen linjan kanssa.

Nyt siemenpohjaisista keinotekoisista rasvoista on tehty hyviksiä, vaikka niiden pitkäaikaisesta käytöstä ei ole näyttöä sydänterveydelle ja teollisuuden käyttämä prosessi niiden tuottamiseksi sisältää paljon myrkyllisiä kemikaaleja ja niiden aikana ylipaino on räjähtänyt käsiin.

Teollisuuden aiemmin käyttämä menetelmä pehmeiden rasvojen kovettamiseksi, aiheutti vakavia terveyshaittoja. Nykyisestä menetelmästäkään ei ole vielä takeita.

Internetistä on löydettävissä hiuksia nostattava kuvaus siitä rajusta kemikaaliprosessista liottimineen, joilla ns. ”hyviä rasvoja” tehdään.

Kylmäpuristettu oliiviöljy on sen sijaan turvallinen ja terveellinen.

Luonnollisia rasvoja (kookos-, liha-, maitorasvat) ihmiskunta on syönyt vuosimiljoonia, samalla kun juoksevia mutta prosessoimattomia rasvoja kuten kalan-, pähkinöiden, avokadon ym. rasvaisten kasvien rasvoja.

Sen sijaan kovaa dataa löytyy siitä, että nimenomaan sokeri (ja muut nopeat hiilarit), jonka kulutus on lisääntynyt valtavasti viime vuosikymmeninä, aiheuttaa ylipainon ja hiljaista tulehdusta, jotka sairastuttavat verisuonet, suoliston ja aiheuttaa monia muitakin terveysriskejä.

Ranskassa on EU:n korkein kovien rasvojen kulutus. Siellä ihmiset ovat meitä laihempia ja verisuonet ja sydän paljon terveempiä.

Sveitsissä on toiseksi korkein kovan rasvan kulutus ja ihmisillä toiseksi vähiten verisuonisairauksia EU:ssa.

Valsta ei maininnut siitä, että meille tuputetaan kymmeniä kiloja kuumauutettua ja kemikaaleilla prosessoitua palmuöljyä valmisruuissa. EU on listannut tämän haitalliseksi rasvaksi.

MOT teki ansiokkaan ohjelman rasvasta, mikä on nähtävissä https://areena.yle.fi/1-50096560.

Samalla kannattaa katsoa myös statiinien vaarallisuudesta kertova MOT:n ohjelma  https://areena.yle.fi/1-50179436