PALMUÖLJY KIELLETÄÄN MYRKYLLISENÄ

Vessin kommentti rasvauutiseen HS:ssa 300317
http://www.hs.fi/ruoka/art-2000005149192.html

 

Uutisessa on useita virheitä ja puutteita.

Palmuöljyä elintarviketeollisuus onnistuu syöttämään meille jopa 46 kg/hlö/v.
Samaan aikaan oikeasti terveellisiä kylmäpuristettuja rasvoja myydään alle 6 l. Hyvä että palmuöljy nyt kielletään vaikkakin se tapahtuu myrkyllisyyden takia.

Mielenkiintoista, että nyt on kelkka viralliseltakin taholta nyt käännetty, vaikka palmuöljy on ns. ”pehmeä kasvisrasva”.

Rypsiöljy EI OLE terveellinen rasva. Ensinnäkin siinä on 6 kertaa enemmän Omega6  (60 %) kuin Omega3 (10 %). Lisäksi se ei kestä kuumentamista pilaantumatta.

Sydänterveydessä tiedetään että Omega6 / Omega3 suhde on pahasti vääristynyt teollisuusruokavaliolla (kaikkialle tuputetun palmuöljyn takia) ja saamme aivan sitä aivan liikaa, mikä on varmasti riski sydän ja verisuoniterveydelle ja todennäköisesti riski suolistoterveydelle.

Palmuöljy ON sitä vastoin terveellinen rasva ja erinomainen pannurasva. Harmillista että kotimaiset asiantuntijat eivät ole perehtyneet kunnolla tutkimukseen ja näin levittävät väärää tietoa.

Suomalainen rasvapolitiikka horjahtelee pahasti.
Rasvainen maito ja muut eläinrasvat tuomittiin munankeltuaisia myöten parikymmentä vuotta sitten. Nyt muna on julistettu terveysravinnoksi ja maidon rasvakin on päässyt pannasta.

Ranska, jossa syödään eniten eläinrasvaa Euroopassa, on myös sydänterveellisin maa.
Sveitsi kulutta toiseksi eniten ja on toiseksi sydänterveellisin.
Suomessa on syöty tutkijoiden ja teollisuuden myötävaikutuksella valtavasti palmuöljyä ja muita huonosti tutkittuja ja haitallisesti kuumauutettuja halpoja kasvisrasvoja.

Olemme lihavia, masentuneita ja suolistoterveytemme on surkeassa kunnossa, josta johtuen myös meitä odottaa jättimäinen Alzheimer epidemia, jonka noususta on jo selvät todisteet.