PITÄÄKÖ TYÖPAIKOILLE VAATIA KORONAPASSIA ?

Vessin kommenttikysymys HS 041121

https://www.hs.fi/talous/art-2000008382278.html

Koronapassin vaatiminen EI ole asianmukaista toimintaa koska:

  1. Rokotukset eivät takaa sitä, että ei sairastu tai levitä.
  2. Rokotusten teho heikkenee ratkaisevasti 4-5 kk:n jälkeen. Meneekö passi sitten vanhaksi?
  3. Suomessa ei ole riittävästi koronasairastumisen pikatestausta ja 250 €:n testihinta ei ole realistinen toistuvasti maksettava.
  4. Edelleenkään kukaan ei maailmassa tiedä, millaisia pitkäaikaisvaatimuksia useista rokoteannoksista tulee, varsikaan yhteydessä eri sairauksiin ja lääkityksiin.
  5. Koronarokotuksista tulee aika usealle hankalia rokotussivuoireita ja toistaiseksi jopa n. 130 ihmistä on kuollut rokotusten yhteydessä. pakotetaanko ihmiset joka tapauksessa altistamaan itsensä näille ja kenen on vastuu, jos komplikaatioita tulee?
  6. on ihmisiä, jotka eivät eri lääketieteellisistä syistä yksinkertaisesti voi ottaa rokotusta. Suljetaanko heidät työelämän ulkopuolelle?
  7. Nykyisen tasavertaisuuslain mukaan ihmisiä ei saa syrjiä rokottamattomuuden takia.
  8. Entä jos ihminen hyvillä immuuniterveystavoilla pitää itsensä tietoisesti niin vastustuskykyisenä, tämähän pitäisi huomioida passissa?

Jos jotain vaaditaan, niin järkevintä olisi vaatia työnantajaa tarjoamaan kaikille työntekijöilleen 100 mcg:n D-vitamiini vuoden ympäri, kuten yksi savolainen kehittynyt yritys jo tekee.
Seurauksena henkilökunnan sairastuminen mihinkään on hyvin vähäistä eikä edes influenssapotilaita ole ilmaantunut koronapotilaista puhumattakaan.

 

Ajatellaanpa koronapassin pakollisuussuunnitelmat vielä kerran uusiksi.