SAIRAANHOIDON KULUT LISÄÄNTYMÄSSÄ

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005950643.html 

THL on panemassa taas jäniksen tavoin päätä pensaaseen.

Se jättää mainitsematta, että yhteiskunnan budjettikriisi on juuri sairastuvuuden ja sairaanhoidon syytä ja pahenemassa. Valtion budjetista n. 20 mrd on hoiva- ja sairaanhoitoa. Päälle tulevat vielä yksityisten ja vakuutusyhtiöiden miljardit.

Lihavuussairaudet, jotka ovat räjähtämässä käsiin (diabeteksen lisäksi muistisairaudet, Alzheimer on 3´s sokeritauti ja Parkisson 4´s) sekä mielen sairaudet, joista iso osa kasvavasta syrjäytymisestä ja uusavuttomuudesta johtuu, romuttavat tulevaisuudessa väestörakenteen muuttuessa yhteiskunnan taloutta entistä pahemmin.

Tässä lehdessä toisessa uutisessa mainittu dramaattisen tärkeä lisääntymisterveyden katastrofi, ei saa THL:ltä juuri mitään huomiota.

Budjettialijäämät ja velkaantuminen pahenevat koko ajan, eivätkä esim. poliisi ja koulutus tule saamaan nykyisenkään vertaa tarpeellisia rahojaan terveydenhoidon nykypolitiikalla.

Maahan tarvittaisiin kiireesti tehokas sairauksia ennaltaehkäisevä ohjelma. Asiantuntijoiden on helppo luetella kymmeniä helposti toteutettavia toimia, joilla saisimme sairastuvuuden vähenemään niin, että miljardeja säästyisi.

Se ei ilmeisesti sovi THL:lle ja sen vaikutusvaltaisille yhteistyökumppaneille (meneeköhän tämä sanamuoto HS:n sensuurin läpi ?)  ja siksi siitä ei edes puhuta.