SELKÄVAIVATKO KUNTOON JUMPPAAMALLA

Vessin selitys alaselkävaivojen syistä, ehkäisystä ja hoidosta HS 30717

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005277467.html

 

Selkävaivojen tavallisin syy on tavallinen eli huonoryhtinen istuminen 90/90 istuimella.

Silloin selkä pyöristyy väkisin ja fasettinivelet aukeavat. Tällöin välilevypaine kasvaa 30 % ja välilevypuristus on kiilamainen, mikä alkaa rappeuttaa välilevyjä. Joillakin tulee välilevytyrä eli prolapsi mutta vielä yleisempi seuraus on välilevyjen kutistuminen, tai jopa molemmat

Pyöreä selkä myös kiristää selkälihakset ym. pehmytkudokset, jolloin veri ym. nestevirtailut rangan alueella heikkenevät.

Näin selän kudokset alkavat rappeutua myös hapen ja ravinteiden puutteessa ja kuona-aineiden poiston heikentyessä.

Nikamien L4-5 välinen välilevy rappeutuu yleensä ensimmäisenä, koska L5 nikaman kohdalta puuttuvat nikamavaltimot kokonaan.

Paras ehkäisy alaselkäkivuille on työistunnan muuttaminen ratsastuksen omaiseksi istumiseksi keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla, jossa keinunivel aktivoi selän lihaksia ja nestevirtailuja ja ryhti saadaan hyväksi, kun häpyluu ja genitaalit voivat olla mukavasti  tuolin raossa.

Tällainen istunta on myös tehokas kivunpoistaja ja kuntouttaja yhdistettynä oikeasti väljiin ja puristamattomiin vaateisiin,  liikuntaan sekä nikamaystävälliseen ravintoon.

Selkäkivuista puhutaan paljon palturia ja monet rahastavat niillä valtavasti kun selkäkipuisia on Suomessa n. 800.000.

 

Keskirako tuolissa myös on hyvä asia estämään naisten genitaali – infektioita ja miesten genitaalivaivoja kuten erektio- ja eturauhasvaivoja, testosteronitason laskua ja huonoa sperman laatua.

Em tieto ja neuvot perustuvat johtavaan anatomia- ja virtausfysiologiseen tietoon ja toimivat varmasti… ja pienillä kuluilla ja vaivalla.