Suonikohjuista eroon omin voimin

Vessin ennaltaehkäisyynkannustava kommentti 60319

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006024852.html

Hs:n juttu on kuin suonikohjujen leikkausmainos.

Leikkaukset ovat kalliita, kivuliaita eivätkä poista suonikohjujen alkusyytä. Niitä tulee helposti lisää ja ne voivat pahentua helposti säärihaavoiksi.

Ensiksi on tiedettävä, että nestekierto koostuu sekä veri- että imunestesuonista, jotka ovat saman järjestelmän eri osia. Mikrosuonineen molempia on yhdessä lähes 0.5 milj. km kehossa. Sydän pumppaa verta vain valtimosuonissa. Suurin osa nesteistä virtaa kehon liikkeiden avulla hienovaraisessa järjestelmässä. Oireettomassa tai terveessä nestekiertojärjestelmässä mikrosuonilla on keskeinen osuus.

On olemassa useita keinoja, joilla nestekiertoa voi tehostaa ja suonikohjut hoitaa omin avuin tehokkaasti.
Niiden pahimmat aiheuttajat ovat ylipaino, seisominen ja tavallinen istuminen.
Seisoessa jalkalihakset jännittyvät ja nesteet eivät kierrä.
Tuoli kannatta heti vaihtaa keskiraolliseen keinuvaan satulatuoliin, joka ylläpitää ”mikroliikettä”, ei paina reiden alaosaa tavalliseen tapaan, jossa lonkka- ja polvikulmat ovat haittaamattomat 135 astetta.

Muita välttämättömiä toimia ovat ravitsemuksen kohentaminen. Sokeri- ja puhdistetut vilja hiilihydraatit tulee jättää ja alkaa syömään kasviksia (pähkinät, sienet, siemenet, marjat, hedelmät, vihannekset) luokka kilo päivässä. Ravitsemuksessa pitää olla reilusti Omega 3 rasvaa ja D-vitamiinia (100 mcg) joka päivä. Määrätyt yrtit ja terveysvaikutteiset mausteet lisäävät nestekiertoa samoin kuin ihoharjaus ja jotkut linimentit.

Synnyttäneiden kannattaa otattaa alavatsaan ihon alaisia arpia poistava sidekudoshierontasarja.

Tärkeää on vaihtaa kaikki alaruumiin vaatteet (sukkahousut, sukat, kengät, alusvaatteet, kireät housut, vyöt ym.) täysin puristamattomiin, jotka eivät jätä yhtään jälkiä ihoon.

Kaikki em. toimet lopettavat tyypillisen jalkojen väsymisen suonikohjujen ohella ja antavat reilusti lisää jaksamista.