TEPSIIKÖ C-VITAMNIINI FLUNSSAN HOIDOSSA?

Vessin asiantuntijakommentti Hs 231120

Linkki artikkeliin

Kaksinkertainen nobelisti professori Linus Paulig eli 92 vuotiaaksi, ja teki loppuun asti työtä ahkerasti ja henkisesti vireänä omiin elintapainnovaatioihinsa tukeutuen. Hänen kriitikkonsa eivät todennäköisesti yllä samaan.

Hän kuoli syöpään, kun ei silloin ei vielä tiedetty D-vitamiinin estovaikutusta syövän torjunnassa.

C-vitamiinista Paulig oli jyvällä, mutta nyt tiedetään asia jo tarkemmin.

Hänen oikeilla jäljillä olleita C-vitamiinipäätelmiään on lytätty raskaasti, liian pienillä annoksilla tehtyjen tutkimusten ja niistä saatujen huonojen tulosten varjolla.

Asiaa tuntemattomien skeptikkojen väitteistä huolimatta puolueettomissa tutkimuksissa on osoitettu C-vitamiinin kiistaton teho oikeilla määrillä flunssan torjujana ja taudin lyhentäjänä.

2 t välein annettava mega – annos (2-4 g) C-vitamiinia yhdessä kotimaisen flunssa-patenttilääkkeen (sinkkiasetaatti) kanssa, lyhentää flunssan kestoa merkittävästi ja saa sen loppumaan usein 24:ssä, mutta yleensä 48 tunnissa.

Meidän yrityksessämme tästä on monivuotinen kokemus ja siksi henkilöstön kahvihuoneessa näitä aineita on vapaasti saatavilla, ja ne tepsivätkin käytännössä aina em. annostuksella lyhytaikaisessa käytössä.

Itse otan 1 g kolmasti päivässä (aamu – päivä – ilta), jolla pidän oman tasoni korkealla ympäri vuorokauden.

Ravitsemuksessa on aivan eri asia puhua ravinteiden kohdalla ylläpitomääristä kuin terapeuttisista määristä sairauksissa, jolloin tarvitaan mega-annoksia hyvän tehon saamiseksi.

Tavoitteeltaan skeptinen tutkimus ja lääketeollisuus horjuttavat yleistä uskoa ravintoterapiaan käyttämällä ravinnekokeissaan liian pieniä määriä terapeuttisten annosten sijaan.

Näin kävi mm. nyt taas viikonloppuna Kauppalehden jutussa, jossa D-vitamiinia testattiin syövän hoidossa. Osa tuloksista jäi vajaaksi nimenomaan liian vähäisten (vain 50 mcg) käyttömäärien takia.