TIETEELLISTEN TULOSTEN USKOTTAVUUS

Vessin kommentti miten suuryhtiöt ovat tuhonneet tiedeuskoa väärinkäytöksillä

http://www.hs.fi/tiede/art-2000005180311.html

 

Uskoa tieteen tuloksiin murentaa epäeettinen ja tarkoitushakuinen tiede itse.

Puolueettomissa tutkimuksissa on osoitettu, että kun rahoittajana on toiminut teollisuus (tupakka,-, elintarvike-, lääketeollisuus ym.), tulokset ovat keskimäärin varsin erilaisia kuin riippumattomien korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten itsenäisesti tekeminä ja rahoittamina.

Keski-ikäiset ihmiset muistavat miten tupakkateollisuus taisteli vuosikymmeniä 1950 -luvulta lähtien ”tieteellisin” keinoin ja osoittaakseen, miten tupakka on turvallinen nautintoaine. Valtaisa ja kannattava tupakkateollisuus loi lobbaamis – kieltämis – hämäämis – ja tieteellisiin tuloksiin perustuvan puolustus- ja ”näyttö”-järjestelmän, jolla kyettiin vääristelemään tosiasioita. Itsestään selvä asia muutettiin mustasta valkoiseksi tieteen keinoin.

Sokeriteollisuus alkoi käyttää tupakkateollisuuden metodeja omia intressejä ajaessaan 1970 – luvulla.
Hiljan ilmestyneessä BBC:n dokumentissa kerrottiin, miten tieteen tuloksia manipuloitiin ja vääristeltiin, jotta sokeriteollisuus sai sokerista USA:n FDA:ssa (Food and Drug Administration) ”turvallisen” elintarvikkeen statuksen. Tämä johtikin sokerin käytön räjähtämiseen, mikä on maailman lihavuusongelman pääsyitä.

Lääketeollisuuden lääketutkimukseen liittyviä, nykyäänkin jatkuvia lukuisia puutteita ja väärinkäytöksiä on esitelty laajasti eri julkaisuissa mm. lääketurvallisuusprofessori Kötzchen kirjassa ”Tappavat Lääkkeet ja Järjestäytynyt Rikollisuus.”
Lääketurvallisuustutkimuksissa olevien puutteiden takia markkinoille pääsee toistuvasti tehottomia ja suorastaan vaarallisia lääkkeitä. Juuri muutama päivä sitten taas uutisoitiin eräästä kuolemantapauksia tuhansittain aiheuttaneesta skitsofrenialääkkeestä.
Luottamusta ei luo myöskään eri flunssaepidemioihin tehdyt rokotteet, joita tuputetaan kovalla kiireellä, mutta joiden teho jää usein heikoksi tai olemattomaksi, kuten taas menneenä talvena.