Ulkomaiset veropakoilijat kuriin

Vessin kommentti HS juttuun 231019
https://www.hs.fi/talous/art-2000006282074.html

Suomen pitää panna voimaan tarvittaessa omat verolakinsa OECD:N lisäksi, että kaikki kv. digi-, lääke-, pikaruoka- ym. toimijat saadaan samalla tavalla verolle kuin kotimaisomisteisetkin yritykset.
           Voittojen piilottaminen laina-, konsernirahoitus- ym. vippasjärjestelyin on selvää veron kiertoa, joka vain katkeroittaa Suomessa rehellisesti veronsa maksavat yritykset ja yksityishenkilöt. Sille pitää topakasti ja ripeästi panna stoppi. Tarvitsemme kaikki verot kaikista Suomessa tehdyistä voitoista.
          Ei porsaanreiät tukkivien verolakien muotoilun luulisi olevan mitenkään ylivoimaista tai paljon aikaa vievää asiansa tunteville asiantuntijoille. Asia vaan heti vireille.
          Valtion on palkattava verotuksen professori / tutkijaryhmä Norjan tapaan, sekä lisättävä talousrikostutkijoita. joista jokainen kuitenkin ”tienaa” meille monisata – tuhatkertaisesti kulujensa verran veroja.
           Ulkomaiset yritykset ovat hyväksikäyttäneet löperöjä verolakejamme jo vuosikymmeniä ja olemme menettäneet miljarditulot, mikä on häpeäksi hallituksillemme.
           Nyt kun ongelmaan on yleiselläkin taholla herätty, Rinteen hallitukselta edellytetään ripeyttä, eikä vain puheita tai jo nähtyä harmittavaa ja kummeksuttavaa verkkaisuutta.
          Katsotaan mihin rahkeet riittävät. Tahdosta asian ei pitäisi jäädä kiinni.