UUDISTUUKO HESARIN SISÄLTÖ SAMALLA KUIN ULKOASU?

Vessin kysymys HS:ltä sen kehittämisuutisen yhteydessä 300820

Odotamme innolla myös HS:n digilehden uudistusta.

Minusta on hävytöntä, että vaikka maksan kalliin tilausmaksun, silti minulle tuputetaan kaikin keinoin esiin välähteleviä mainoksia. Paljonko maksaisi lehti ilman mainoksia?

HS:n sisällön laadussa olisi minusta paljon uudistamista. Suuri osa lukijoista ei haluaisi lukea iltapäivälehtityyppisiä klikkauksia kalastelevia merkityksettömiä ”uutisia”, eli vain tarinoita ja mielipiteitä.

En myöskään halua lukea aina negatiivisia ja merkityksettömiä rikos- ja onnettomuus uutisia.

Milloin saamme uutisvalintaan hyvät suodattimet, että aikaa ei tarvitsisi tuhlata tyhjänpäiväisyyksiin tai negatiivisuuksiin.

Hs:n maatalous ja kristinuskon vastainen linja on myös ilmeinen. Valitettavasti näyttää siltä, että lehti taivuttaa selkärangattomasti julkaisupolitiikkaansa sen mukaan kuin arvelee enemmistölukijoittensa haluavan.

Toisaalta HS:ta puuttuu uutisia monista maailmalla tapahtuvista merkittävistä uusista ja toivoakin tuottavista asioista. HS.stä on minusta tulossa yhä nurkkakuntaisempi ja vain Suomen napaan tuijottavampi. Siksi joudun lukemaan yhä enemmän ulkomaisia uutismedioita saadakseni paremman kuvan maailman tapahtumista.

Kehitystä tarvitaan. Milloin se on tulossa?

HS:n uutisvalinnassa näen selvää jonkun tahon suosimista toisen kustannuksella. Esimerkkinä on mielestäni tendenssi uutisoida (tai suorastaan tehdä mielipiteen muokkausta) lääketeollisuudelle mieluisalla tavalla ja hyljeksiä ennaltaehkäisevän sekä CAM:n (complementary and alternative medicine) näkemyksiä ja uutisia.

Yleensä HS sensuroi tällaiset itselleen epämukavat kehittämisehdotukset pois. Saa nähdä miten käy tällä kertaa !