JEESUKSESTAKO ESIKUVA ?

Vessin kommentti Korkmannin juttuun HS 60922

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009048706.html

 

Korkman nostaa yllättävän ja vastaansanomattoman, mutta vaietun auktoriteetin esikuvaksi.

On valitettavaa, että uskontoinhossaan nykymaailma on hiljaa Jeesuksen opista ja arvoista, joiden sisäistämisellä ja soveltamisella nykypäivään ratkaistaisiin ongelmat ja tuotettaisiin paljon onnellisuutta.

Pitää huomata, että kristillisyyden debatit, jakaantuneisuus, konservatismi ja ristiriidat nousevat Jeesuksen seuraajien virheellisistä opetuksista ja vanhasta testamentista, joka on juutalaisten kirja eri arvoillaan. En tiedä yhtään protestiliikettä toimimassa Jeesuksen universaaleja, rakkaudellisia, armollisia ja viisaita opetuksia vastaan.

Tietäessään opetustensa radikaaliuden ja positiivisen voiman, Jeesus käski seuraajiaan levittämään nämä Jumalalta lähtöisin olevat asiat ja tiedon hänen persoonastaan kaikkeen maailmaan ihmiskunnan ja niiden ihmisten hyväksi, jotka kykenisivät ottamaan ne vastaan.

Kristillisten kirkkojen ja seurakuntien pitäisi tehdä viipymättä radikaali uusi uskonpuhdistus pois kristinuskon ytimelle vieraasta byrokratiasta, hierarkiasta, vanhatestamentillisuudesta, lakihenkisyydestä, menneen maailman kirkkokulttuurista, patriarkaalisuudesta ja perinnepuuhastelusta kohti Jeesuksen opetuksia, niiden pohtimista ja soveltamista nykypäivään.

Jos näin onnistuttaisiin tekemään tai muodostamaan puhtaasti Jeesuksen arvoilla toimivia uusia seurakuntia, menestys olisi taattu.