KANNATTAAKO ETÄLUETTAVA VERENSOKERIMITTARI OTTAA ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 90623

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009613321.html

”GLUKOOSIPITOISUUTTA nostavista ruoka-aineista ei voi myöskään vetää suoraa johtopäätöstä, että ne olisivat terveydelle haitaksi.”

Nykyinen lihomisbuumi johtuu suurimmalta osin liian suuresta hiilarien imeytymiskuormasta. Glykeeminen kuorma tulee siis imeytymisnopeudesta (glykeeminen indeksi) ja sen ruoka-aineen määrästä.

Normaaliruuaksi nousseesta pikaruuasta, leivonnaisista, ultraprosessoiduista eineksistä ja makeisista koostuva dieetti sisältää nostaa veren sokeria aivan liian paljon ja liian usein, ja siksi ihmiset lihovat.

Jos tavallinen kansalainen kantaa etäluettavaa verensokerimittaria vaikka muutamia viikkoja ja opettelee koostamaan omat ateriansa niin, että pahoja tai pitkäaikaisia piikkejä ei tule, se voi olla tehokas tie parempaan ravintotietoisuuteen, estämään ylipainoa ja normalisoimaan oma ruumiinpaino ja siten välttämään diabeteksen ja hyvin yleisen ja salakavalan esidiabeteksen riskit.

Etäluettavat mittarit ovat olleet käsittämättömästi kiellettyjä muilta kuin diabeetikoilta, mikä on järjetöntä. Juuri niiden avulla voimme tehokkaasti estää uutta diabetesta, mistä on yksilölle, kansanterveydelle ja – taloudelle valtava arvo.

Olisi mielenkiintoista tietää, millainen ajatuskuvio on ollut mittareiden kiellon takana? Kuka muu siitä hyötyisi kuin diabetesta lääkitsevät tahot.