Kommentti syövän torjunnasta

Syövästä onkin tullut melkoinen peikko ja riesa. Jo 4 henkilöä kymmenestä saa syövän ja 5 vuoden sisällä siihen kuolee 39 % sairastuneista ja senkin jälkeen vielä melkoinen joukko. Lääketiede on oppinut pitämään syöpäpotilaita hengissä mutta se on pelon ja hoitojen kanssa vähän samaa kuin löysässä hirressä.

Syövän karttamiseksi on kuitenkin koko joukko yhdessä hyvin tepsiviä keinoja. Kaikki tietävät että tupakka, liika viina, ylipaino ja myrkyllinen elin-/työympäristö lisää syöpiä. Näiden lisäksi on myös muita vähemmän tunnettuja keinoja:

´huolehdi että D-vitamiinitasosi on kv suositusten mukaisesti ainakin 120 nmol. Jos olet riskiryhmässä tai iäkäs niin mielellään yli 150 nmol. Tällä jo puolitat riskit.

Yleisimmän syövän eli eturauhassyövän ehkäisyssä toimii seuraava kimara: em D-vitamiini, mahdollisimman vähän istumista (esim. TV selällään maaten), kun istut, istu keskiraollisella satulatuolilla todella väljillä päällishousuilla ja ilman alushousuja, laita Se, Mg, Zn, Cu, C- ja E-vit. tason reiluiksi hyvällä kasvisruualla ja lisäravinteilla.

Yleiset suolistosyövät on helppo torjua jättämällä punainen liha, sokeri ja puhdistetut hiilarit sekä halvat kasviöljyt hyvin vähälle ja lisäämällä kuitu moninkertaiseksi siemenillä, marjoilla, pähkinöillä kasviksilla, 100 % kokoviljalla, kookoksella, kaakaolla jne. Pakurimehu on tunnustettu syövän estäjä. Muitakin lääkekasveja kyllä on kuten misteli, graviola, alanda ja lääkekannabis. Saat ruokasi syöpää estäväksi eli alkaliseksi kun joka lautasella on yli puolet painosta tuoreita kasviksia ja terveellistä kylmäpuristettua öljyä.

Kun saat vuorokaudessa ison pehmeän kakan 3 kertaa, olet todennäköisesti turvassa ja jo alkaneet tulehdukset suolessasi parantuvat. Tehosekoitin on loistava suolistoystävällisen terveysruuan teossa.

Liikunta yleensä vähentää syöpäriskejä reilusti ja se että opit pitämään vähintään 13 t välin iltaruokailun ja aamuaterian välissä.