LÄÄKKEITÄ VAI RAVINTEITA?

Vessin HS asiantuntijakommentti vastustuskykyyn Hs 280120

Linkki artikkeliin

On loogista ja ymmärrettävää, että lääketeollisuus etsii lääkkeitä, joilla olisi vaikutusta immuunivasteeseen ja että se voisi myydä näitä lisätäkseen liikevaihtoaan.

Lääketeollisuuden tavoite on tehdä rahaa omistajilleen.

Samalla sen piirissä olevat asiantuntijat tietysti loogisesti yrittävät lytätä luontaiset ja lääkkeettömät keinot ja hoidot, joilla saavutetaan myös sama tavoite.

Tosiasia on, että lääkkeet ovat kalliita ja niillä on lähes aina sivuvaikutuksia, vähintäänkin maksaan ja monet myös lisäävät painoa ja heikentävät suoliston mikrobistoa.

Immuunivastetta voidaan melko tehokkaasti myös lisätä ravinteilla, jos niistä on yhtään pula kehossa, mikä on hyvin tavallista. Mutta myös joskus taitavilla ja harkituilla mega- annoksilla voidaan saavuttaa tuloksia.

D-vitamiinista on pulaa kaikilla ilman lisiä pimeässä talvessa. Sillä on keskeinen merkitys immuunivasteen luomisessa. Myös C-vitamiinilla ja sinkillä on saatu tuloksia. Magnesiumia tarvitaan D-vitaniinin imeyttämiseen ja ravinnossamme liian niukkaa kuitua bakteerien ruuaksi immuunisolujen valmistamiseen.

C-vitamiini suonensisäisinä mega- annoksina on todettu hyvin tehokkaaksi korona potilaiden tehohoidossa.

Viimeisin tutkittu tulokas on lupaava litium, josta on ilmeisesti vähän puutetta kaikilla- Tärkeiden aivoterveysvaikutusten lisäksi sillä näyttäisi olevan vaikutusta myös immuunivasteeseen.

Järkevillä ja asiantuntevilla ravinteilla ja määrillä sekä muilla terveillä elintavoilla saadaan siis vastustuskykyä paremmaksi lääkkeitä halvemmalla ja turvallisemmin.