MIKÄ LÄÄKEHOIDOSSA ON PIELESSÄ ?

Vessin kommentti asiantuntijoiden huoleen HS 40922

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009037025.html

LUKIJALLE TIEDOKSI: Tämä asiantuntijoiden juttu kommentteineen oli ilmeisesti HS:n lääketeollisuusasiakkaille liian epämukava, koska se poistettiin uutisvirrasta heti aamun tunteina.

Kirjoittajat ottavat rohkeasti kantaa vaiettuun ja polttavaan epäkohtaan.
Suomenkin päättäjien olisi oltava tietoisia, että lääketeollisuus markkinoi, myy, vaikuttaa ja lobbaa erittäin taitavasti lääkkeiden käytön lisäämisen puolesta. Käytäntö on selvästi osoittanut, että lääkemyynnin lisääminen on tärkeämpää kuin potilaat tai kansantalous.
Sairaalat ottavat auliisti vastaan tutut ja avokätiset lääkemyyjät.
Monet johtavat ja asiantuntijalääkärit saavat erilaisia palkkioita lääketehtailta, ja ovat näin ”sitoutuneita”.
Lääketieteen opiskelijat ovat lääketeollisuuden vaikuttamisen kohteena heti opiskelunsa alusta lähtien.
Lääketeollisuuden tutkimus on suunnattu nimenomaan lääkemyynnin lisäämiseen, ei sairauksien parantamiseen ja niiden ehkäisemiseen.
Lääkehoitoa ei ole suunniteltu yleensä parantamaan vaan estämään tilan paheneminen ja lievittämään oireita. Siitä tulee myös määritelmä ”oireen mukainen hoito”. Sairauden tai vaivan juurisyitä ei yleensä selvitetä.
Useimpien lääkkeiden hoito tarkoitetaan pysyväksi eli loputtomiin jatkuvaksi.
Tämä kaikki ei voi olla vaikuttamatta lääkekustannuksia nostavasti.
Terveydenhoidossa lääkehoito suhteessa kaikkiin muihin hoitomuotoihin ja varsinkin ennaltaehkäisyyn, on saanut ylikorostuneet aseman, mikä lisää paljon kustannuksia, jotka nousevat Suomessa luokkaa 150 miljoonaa/ vuosi.
Alan puolueettomat asiantuntijat eivät luota lääketeollisuuden lääketutkimuksiin, koska ne ovat usein eri tavoin manipuloituja ja ohjailtuja, jotta uusille lääkkeille saadaan myyntilupa nopeasti sääntely- ja valvontajärjestelmän heikkouksia hyväksi käyttäen. Näin myös koronarokotteissa.
Lääketeollisuuden ja lääkkeillä hoitamispolitiikan vakavista varjopuolista julkaisi tanskalainen prof. Peter C. Kötzche vaikuttavassa ja palkitussa kirjassaan ”Tappavat Lääkkeet ja Kansainvälinen Rikollisuus” eläköityessään (sitä ennen ei uskaltanut ?) EU:n lääketurvallisuusviraston johtajan toimesta v. 2014.
Tässä hiuksia nostattavassa asiantuntijaselostuksessa parhaan alan näkijän palkalta alan mädännäisyys tulee lukijalle selväksi n. 500 sivun ja 800 viitteen voimalla.