MIKÄ ON KASVIS ja PALJONKO NIITÄ PITÄISI SYÖDÄ ?

Vessin asiantuntijakommentti 22123

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009339546.html

 

Hannula on oikeassa.

Suomalaiseen hokemapolitiikkaan sisältyy usein määrittelemättömiä ja sumeita asioita, varmaan tarkoituksella, niin että niiden epäloogisuus ei paljastu.

Kukaan ei jaksa tuputtaa lehtisalaattia 500 g/pv ja toisaalta jo muutamasta hedelmästä saa 500 g helposti täyteen. Minusta 500 g on riittämätön määrä. Kilo on suositeltavampi ja helposti saavutettavissa, jos osaa koostaa useita aineita eri ryhmistä.

Itse lasken kasviksiin vihannekset, hedelmät, marjat, sienet, siemenet, pähkinät, merilevän, yrtit ja terveysvaikutteiset mausteet. Kaikkia muita syön kuumentamattomina paitsi sieniä ja sipulia.

Näin täysin prosessoimattomia kasviksia itselläni kuluu päivässä yli kilo, joista saan valtaosan tärkeistä kuiduista (n. 50 g) ja suojaravintoaineista. Kilostakin saan vain noin 400 kcal, valkuaisesta (100 g) toiset 400 g, joten rasvan (maitorasva, voi ja oliiviöljy) tulee kattaa n. 50 % energian saannistani. Pieniä kauraleipiä menee n. 3 kpl ja mustaa suklaata joku pala.

Jos noudattaa virallista rasvasuositusta (max. 30 % rasvasta), on lähes pakko täyttää kalorivaje ongelmallisella viljalla, joka johtaa lähes varmasti lihomiseen, koska viljan tärkkelyksestä tulee suolessa veren sokeria tehokkaasti nostavaa ja sairastuttavaa sokeria. Lisäksi leipien gluteiini aiheuttaa useimmille ongelmia, eivätkä leipiin lisätyt kemikaalitkaan terveellisiä ole.

Suurimman osan itselläni muodostaa n. 4 dl siemen – hedelmä – marja smoothietä, jonka syön hedelmäsalaatin, yrttien, terveysmausteiden ja pienen luonnonjogurttimäärän kanssa.

Raakoja porkkanoita kannattaa myös syödä 2-3 kpl päivässä monenkin syyn takia.

Tällä dieetillä ja lisäravinteilla, veren rasva-arvot ovat erinomaiset.

En laske syömääni kylmäpuristettua oliiviöljyä kasviksiin, sillä sekin on tavallaan prosessoitu.