MIKÄ VÄSYTTÄÄ TÖISSÄ ENITEN ?

Vessin asiantuntijakommentti Kauppalehti 91221

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tyopaikoilla-toistuu-yksi-yllattava-virhe-joka-saa-ihmiset-vasymaan-yli-90-prosenttia-kuormittuu-liikaa/8c0b6cbb-5215-470e-8e36-b6383ff1577c

Eräs toinen epäkohta lisää väsymistä kuitenkin vieläkin enemmän.

Se on tavanomainen huonoryhtinen ja pyöreäselkäinen istuminen 90/90 asennossa.

Tämä väsyttää yllättävän paljon, koska tässä asennossa keuhkot toimivat vain osittain, eli kehossa on lievä happivajaus, päähän virtaa kaulalihasten kireyden takia vähemmän verta, happea ja ravinteita ja koko kehon lymfa (kuonan poisto) ja mikroverenkierto (happi- ja ravinnepula) on hidastunut. Aivojen vähähappisuus aiheuttaa aivosumua, stressiä, tuottavuuden alentumista ja alakuloa.

Väsymystä aiheuttaa myös huonoryhtisen kasaan puristunut suolisto, jossa läpivirtaus on hidas, suolen sisältö kuivaa ja muuttuu myrkylliseksi, eivätkä kuona-aineet poistu vikkelästi, kuten pitäisi.

Iso väsyttäjä on myös jalkojen huono nestekierto, kun jyrkässä kulmassa oleva lantio ja alareisien ja pakaroiden puristus on esteenä. Jalkojen väsyminen, paksuuntuminen ja keski-iässä ilmaantuvat suonikohjut ja selluliitti ovat tästä todisteena.

Korjaustoimena toimii istuminen väljissä ja ilmavissa (iho hengittää) vaatteissa keskiraollisella (lantionpohjaa eikä genitaaleja purista) keinuvalla satulatuolilla, mahakolollisen pikasäädettävän pöydän ääressä välillä seisten ja liikkuen.

Kun keho toimii hyvin viisailla valinnoilla ja työtavoilla, myös henkinenkin puoli on aivan toisella tasolla.