MIKSI ETÄTÖISSÄ TUOTTAVUUS ON HUONO ?

Vessin asiantuntijakommmentti HS 101023

https://www.hs.fi/visio/art-2000009894015.html

 

”etätöissä tuottavuus oli 18 % heikompaa”

Huono tuottavuus etätöissä johtuu pääasiassa ”keittiöpöytä – läppäri”- tason surkeasta ergonomiasta ja sen aiheuttamista vaivoista ja siten viihtymättömyydestä koneen ääressä.

Alaviistoon pientä läppäriä tihrustaessa huono ryhti pienentää hengitystä, kaulalihasten kireys aivojen verenkiertoa, asento jumittaa hartioita, haittaa suolistoa ja vioittaa alaselkää. Ajan mittaan vaivat vaan pahenevat.

Huonosta työn tuottavuudesta päästäisin laittamalla luokkaa tuhannen euron kalusteet (päiväkustannus 0.2 €) työnantajan kustantamana eli keskiraollinen keinuva satulatuoli, pikasäätöpöytä mahakololla ja kyynärpehmikkeillä ja kunnon laajakaari monitorilla, joka on sentilleen oikealla korkeudella ja etäisyydellä.

Jos työntekijä vielä neuvotaan käyttämään kunnolla lantiolta väljiä vaatteita ja liikkumaan pari kertaa tunnissa, työn tuottavuudesta saadaan paljon parempi kuin toimistolla tavanomaisilla kalusteilla.

Huonon etätyötuottavuuden kanssa on turha kiukutella tai kärsiä, kun halvat, tutkitut ja koetut ratkaisut ovat käden ulottuvilla. Ks. Salli.com