MIKSI RUUAN HAITTA-AINEITA KANNATTAA VÄLTTÄÄ ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 011223
https://www.hs.fi/koti/art-2000009956950.html

Jutun mukaisista astioista liukenee aineita, jotka lisäävät ihmiseen kohdistuvaa kemiallista kuormaa.

Jopa elintarviketeollisuuden n. 400:ssa sallitussa lisäaineessa on jossakin määrin haitallisia kemikaaleja usein käytettyinä. Joka tapauksessa niillä ihmiset saadaan syömään yli tarpeen. Tätä mm. pikaruokateollisuus käyttää hyväkseen.

Itämeren dioksiinipitoinen kala ja Suomen järvien elohopearikastuneet vanhat petokalat ovat jo monen tiedossa.

Haitta-aineet voivat laskea immuunipuolustusta, toimivat hormonihäiritsijöinä, aiheuttavat muistisairauksia ja aiheuttavat mm. syöpää, jota esiintyykin nyt monta kertaa enemmän kuin esim. 40 v sitten.

Kaikki kemiallinen vaikutus elinympäristössä kannattaa minimoida, erityisesti ruokataloudessa ja vaatteissa. Uudet kotimaiset puiset, lasiset ja teräksiset astiat ovat ok.

Maailmassa tehdään vielä ymmärtämättömästi alumiinisia keitto- ja ruoka-astioita, joista varmuudella irtoaa kuumuuden, emästen ja happojen vaikutuksesta alumiinia ruokaan. Suomessakin jonkinmoinen osa muistisairauksista johtuu vanhojen ihmisten aivoihin astioista joutuneesta alumiinista.

Itselläni oli äidin alumiinisella mehumaijalla juotujen mehujen seurauksena hyvin korkea alumiinipitoisuus kehossa. Tämän varmasti haitallisen aineen määrän sain laskettua normaaliksi nauttimalla seleenilisäravinteita 10 v ajan.

Seleenin lisäksi on joitakin aineita ja yrttejä, joilla on kehoa puhdistava vaikutus. Luomulaatuisissa elintarvikkeissa on keskimäärin paljon vähemmän maataloudesta peräisin olevia kemikaalijäämiä.